Bloemen Architecten B.V.

Druk met verbouwen: zo ziet de Zeeman er over twee jaar uit

Het distributiecentrum van Zeeman TextielSupers aan De Schans in Alphen wordt de aankomende twee jaar grondig verbouwd, vernieuwd en gemechaniseerd. Het gebouw van 40.000 vierkante meter krijgt een grotere opslaghal en er wordt een nieuw, geautomatiseerd verdeelsysteem geplaatst.

In maart 2021 is de verbouwing van het distributiecentrum van Zeeman begonnen. Sloopbedrijf Beelen is toen gestart met het verwijderen van 3.100 vierkante meter dak en aansluitend 2.200 vierkante meter begane grondvloer. ‘’Ook wordt het dak van ons distributiecentrum met 6 meter verhoogd, om hier een zogenoemde Shuttle te kunnen plaatsen’’, aldus een woordvoerder van Zeeman.

De nieuwe hoogte van de hal wordt circa 14 meter, ongeveer 7 meter hoger dan in de bestaande situatie. Inmiddels is de staalconstructie al geplaatst. De komende weken worden de gevels met sandwichpanelen dichtgezet. Bloemen Architecten is betrokken bij het ontwerp.

Om de dagelijkse goederenstroom soepel te laten verlopen heeft Zeeman een externe opslaglocatie gehuurd: het voormalige Dirk van den Broek pand aan de Flemingweg van ruim 9500 vierkante meter. ‘’Ons eigen distributiecentrum is in Q3 van 2022 af.’’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.