Bloemen Architecten B.V.

Druk met verbouwen: zo ziet de Zeeman er over twee jaar uit

Het distributiecentrum van Zeeman TextielSupers aan De Schans in Alphen wordt de aankomende twee jaar grondig verbouwd, vernieuwd en gemechaniseerd. Het gebouw van 40.000 vierkante meter krijgt een grotere opslaghal en er wordt een nieuw, geautomatiseerd verdeelsysteem geplaatst.

In maart 2021 is de verbouwing van het distributiecentrum van Zeeman begonnen. Sloopbedrijf Beelen is toen gestart met het verwijderen van 3.100 vierkante meter dak en aansluitend 2.200 vierkante meter begane grondvloer. ‘’Ook wordt het dak van ons distributiecentrum met 6 meter verhoogd, om hier een zogenoemde Shuttle te kunnen plaatsen’’, aldus een woordvoerder van Zeeman.

De nieuwe hoogte van de hal wordt circa 14 meter, ongeveer 7 meter hoger dan in de bestaande situatie. Inmiddels is de staalconstructie al geplaatst. De komende weken worden de gevels met sandwichpanelen dichtgezet. Bloemen Architecten is betrokken bij het ontwerp.

Om de dagelijkse goederenstroom soepel te laten verlopen heeft Zeeman een externe opslaglocatie gehuurd: het voormalige Dirk van den Broek pand aan de Flemingweg van ruim 9500 vierkante meter. ‘’Ons eigen distributiecentrum is in Q3 van 2022 af.’’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”