Castellum

Druk met verbouwen: zo ziet het Castellum er nu van binnen uit

Eind mei is gestart met de verbouwing van Castellum. Het hele pand wordt aangepakt en passend gemaakt om inwoners vanaf seizoen 2021 weer een mooi programma met filmaanbod aan te kunnen bieden. Nu deelt het Castellum een video van hoe het er nu uitziet.

Tijdens de verbouwing worden verschillende werkzaamheden gecombineerd. Er wordt een optimalisatieslag gemaakt, de publieksbeleving wordt versterkt, duurzaamheidsmaatregelen worden doorgevoerd, de lekkages aan de gevel worden verholpen en het laatste gedeelte van het geplande groot onderhoud wordt uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden allemaal in één keer gedaan zodat het theater maar één keer dicht hoeft. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot half oktober.

Ben jij benieuwd naar de voortgang van de werkzaamheden? In onderstaand filmpje krijg je een rondleiding door het pand zoals het er nu uitziet, met al een kleine glimp van hoe het gaat worden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.