Alphens.nl

Drukbezochte informatiemarkt Ridderhof: winkelcentrum eind 2024 volledig gerenoveerd

Winkelcentrum Ridderhof gaat op de schop, en misschien sneller dan je had verwacht. Deze maand al beginnen ze aan de renovatie. Zo zorgen ze ervoor dat het winkelcentrum in oktober 2024 weer zo goed als nieuw is.

Woensdag 11 januari vond de informatiemarkt over de verbouwplannen plaats in Winkelcentrum Ridderhof. Daar beantwoordde het projectteam alle vragen over de werkzaamheden, hoe het winkelcentrum eruit komt te zien, ideeën over parkeren en vertelden zij over de planning.

De Ridderhof zal tijdens de renovatie gewoon open zijn. Hoe ze dat gaan doen? “We zullen werken in fases”, begint een woordvoerder. “We beginnen aan de noordelijke kant van het winkelcentrum en zullen eindigen aan de andere kant.” Tijdens elke fase zullen rondom de werkzaamheden stofschotten geplaatst worden. “Zo zorgen we dat het stofvrij, netjes en veilig blijft en dat je niet met een blauwe helm je boodschappen hoeft te doen."

De tekst loopt door onder de afbeelding.

nieuwe indeling ridderhof begane grond.png

Hij vervolgt: "Tijdens een verbouwing zul je altijd overlast ervaren, maar we proberen dat zo veel mogelijk te beperken. Dat je zo af en toe last hebt van geluid is niet te vermijden, maar we houden het wel veilig." Zo zorgen ze ervoor dat de paden in het winkelcentrum vrij blijven en ook de vluchtroutes te allen tijde bereikbaar blijven.

Parkeren en buitenruimte

Niet alleen in het winkelcentrum zelf, maar ook om het winkelcentrum heen vindt een verbouwing plaats. Zo zal Winkelcentrum Ridderhof beter toegankelijk worden voor auto’s, fietsers en voetgangers. Dit wordt gedaan door het verbinden van de drie losse parkeerterreinen (de parkeergarage, Carmenplein en Aïdaplein) en het plaatsen van extra fietsparkeerplekken. Voor voetgangers worden veilige looproutes en bankjes gerealiseerd.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

nieuwe indeling ridderhof eerste verdieping.png

Ook het groen zal, waar mogelijk, worden opgeknapt. Wel zullen enkele bomen verplaatst worden. “Voor bomen die gekapt moeten worden, plaatsen we nieuwe bomen terug”, zo laat de woordvoerder weten. In het voorjaar van 2023 wordt een voorlopig ontwerp gemaakt voor de buitenruimte en het parkeren. Halverwege dit jaar vinden enkele voorbereidingen plaats. In het najaar van 2023 volgt een definitief ontwerp en worden omwonenden ingelicht. Vanaf 2024 worden de plannen daadwerkelijk gerealiseerd.

Planning binnenruimte

De renovatie van het winkelcentrum zelf start deze maand. In oktober 2023 zal de Albert Heijn in het winkelcentrum gereed zijn. De eerste oplevering van het winkelcentrum zal in december 2023 plaatsvinden. De laatste oplevering zal in oktober van 2024 zijn. Dan zullen de werkzaamheden aan Winkelcentrum Ridderhof helemaal afgerond zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.