Alphens.nl

Drukbezochte informatiemarkt Ridderhof: winkelcentrum eind 2024 volledig gerenoveerd

Winkelcentrum Ridderhof gaat op de schop, en misschien sneller dan je had verwacht. Deze maand al beginnen ze aan de renovatie. Zo zorgen ze ervoor dat het winkelcentrum in oktober 2024 weer zo goed als nieuw is.

Woensdag 11 januari vond de informatiemarkt over de verbouwplannen plaats in Winkelcentrum Ridderhof. Daar beantwoordde het projectteam alle vragen over de werkzaamheden, hoe het winkelcentrum eruit komt te zien, ideeën over parkeren en vertelden zij over de planning.

De Ridderhof zal tijdens de renovatie gewoon open zijn. Hoe ze dat gaan doen? “We zullen werken in fases”, begint een woordvoerder. “We beginnen aan de noordelijke kant van het winkelcentrum en zullen eindigen aan de andere kant.” Tijdens elke fase zullen rondom de werkzaamheden stofschotten geplaatst worden. “Zo zorgen we dat het stofvrij, netjes en veilig blijft en dat je niet met een blauwe helm je boodschappen hoeft te doen."

De tekst loopt door onder de afbeelding.

nieuwe indeling ridderhof begane grond.png

Hij vervolgt: "Tijdens een verbouwing zul je altijd overlast ervaren, maar we proberen dat zo veel mogelijk te beperken. Dat je zo af en toe last hebt van geluid is niet te vermijden, maar we houden het wel veilig." Zo zorgen ze ervoor dat de paden in het winkelcentrum vrij blijven en ook de vluchtroutes te allen tijde bereikbaar blijven.

Parkeren en buitenruimte

Niet alleen in het winkelcentrum zelf, maar ook om het winkelcentrum heen vindt een verbouwing plaats. Zo zal Winkelcentrum Ridderhof beter toegankelijk worden voor auto’s, fietsers en voetgangers. Dit wordt gedaan door het verbinden van de drie losse parkeerterreinen (de parkeergarage, Carmenplein en Aïdaplein) en het plaatsen van extra fietsparkeerplekken. Voor voetgangers worden veilige looproutes en bankjes gerealiseerd.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

nieuwe indeling ridderhof eerste verdieping.png

Ook het groen zal, waar mogelijk, worden opgeknapt. Wel zullen enkele bomen verplaatst worden. “Voor bomen die gekapt moeten worden, plaatsen we nieuwe bomen terug”, zo laat de woordvoerder weten. In het voorjaar van 2023 wordt een voorlopig ontwerp gemaakt voor de buitenruimte en het parkeren. Halverwege dit jaar vinden enkele voorbereidingen plaats. In het najaar van 2023 volgt een definitief ontwerp en worden omwonenden ingelicht. Vanaf 2024 worden de plannen daadwerkelijk gerealiseerd.

Planning binnenruimte

De renovatie van het winkelcentrum zelf start deze maand. In oktober 2023 zal de Albert Heijn in het winkelcentrum gereed zijn. De eerste oplevering van het winkelcentrum zal in december 2023 plaatsvinden. De laatste oplevering zal in oktober van 2024 zijn. Dan zullen de werkzaamheden aan Winkelcentrum Ridderhof helemaal afgerond zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.