Alphens.nl

Drukbezochte informatiemarkt Ridderhof: winkelcentrum eind 2024 volledig gerenoveerd

Winkelcentrum Ridderhof gaat op de schop, en misschien sneller dan je had verwacht. Deze maand al beginnen ze aan de renovatie. Zo zorgen ze ervoor dat het winkelcentrum in oktober 2024 weer zo goed als nieuw is.

Woensdag 11 januari vond de informatiemarkt over de verbouwplannen plaats in Winkelcentrum Ridderhof. Daar beantwoordde het projectteam alle vragen over de werkzaamheden, hoe het winkelcentrum eruit komt te zien, ideeën over parkeren en vertelden zij over de planning.

De Ridderhof zal tijdens de renovatie gewoon open zijn. Hoe ze dat gaan doen? “We zullen werken in fases”, begint een woordvoerder. “We beginnen aan de noordelijke kant van het winkelcentrum en zullen eindigen aan de andere kant.” Tijdens elke fase zullen rondom de werkzaamheden stofschotten geplaatst worden. “Zo zorgen we dat het stofvrij, netjes en veilig blijft en dat je niet met een blauwe helm je boodschappen hoeft te doen."

De tekst loopt door onder de afbeelding.

nieuwe indeling ridderhof begane grond.png

Hij vervolgt: "Tijdens een verbouwing zul je altijd overlast ervaren, maar we proberen dat zo veel mogelijk te beperken. Dat je zo af en toe last hebt van geluid is niet te vermijden, maar we houden het wel veilig." Zo zorgen ze ervoor dat de paden in het winkelcentrum vrij blijven en ook de vluchtroutes te allen tijde bereikbaar blijven.

Parkeren en buitenruimte

Niet alleen in het winkelcentrum zelf, maar ook om het winkelcentrum heen vindt een verbouwing plaats. Zo zal Winkelcentrum Ridderhof beter toegankelijk worden voor auto’s, fietsers en voetgangers. Dit wordt gedaan door het verbinden van de drie losse parkeerterreinen (de parkeergarage, Carmenplein en Aïdaplein) en het plaatsen van extra fietsparkeerplekken. Voor voetgangers worden veilige looproutes en bankjes gerealiseerd.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

nieuwe indeling ridderhof eerste verdieping.png

Ook het groen zal, waar mogelijk, worden opgeknapt. Wel zullen enkele bomen verplaatst worden. “Voor bomen die gekapt moeten worden, plaatsen we nieuwe bomen terug”, zo laat de woordvoerder weten. In het voorjaar van 2023 wordt een voorlopig ontwerp gemaakt voor de buitenruimte en het parkeren. Halverwege dit jaar vinden enkele voorbereidingen plaats. In het najaar van 2023 volgt een definitief ontwerp en worden omwonenden ingelicht. Vanaf 2024 worden de plannen daadwerkelijk gerealiseerd.

Planning binnenruimte

De renovatie van het winkelcentrum zelf start deze maand. In oktober 2023 zal de Albert Heijn in het winkelcentrum gereed zijn. De eerste oplevering van het winkelcentrum zal in december 2023 plaatsvinden. De laatste oplevering zal in oktober van 2024 zijn. Dan zullen de werkzaamheden aan Winkelcentrum Ridderhof helemaal afgerond zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!