Drukkere avond/nachtdienst bij tweede telactie SP

Naar aanleiding van de informatieavond die de SP op 11 december 2018 heeft georganiseerd in het gemeentehuis te Alphen aan den Rijn, hebben vrijwilligers van de SP Alphen aan den Rijn, afgelopen weekend voor de tweede maal een 'patiƫnten telling' gehouden.

Bij deze telling worden het aantal patiënten die de HAP, buiten de reguliere openingsuren van de huisartsen, bezoeken geteld. De tweede telling vond plaats op vrijdag 22 maart 17:00 t/m zaterdag 23 maart 07:00 uur.

Door de HAP, verzekeraars en gemeenten wordt een wir-war van aantallen bezoekers gemeld. Zo meldde de gemeente dat er gemiddeld 2 tot 3 patiënten gebruik maken van de HAP tijdens de weekenden. Door deze lage bezoekersaantallen zou het verantwoord zijn om de HAP tijdens deze uren te sluiten dan wel alleen door een huisarts te laten bemensen die bij uiterste nood naar de patiënten toe zou kunnen gaan.

Om duidelijkheid te brengen in de aantallen zijn leden van de SP begonnen met telactie's, waarvan de eerste telling in februari plaatsvond. Met de tellingen brengt de SP samen met stichting 'Open die HAP' de bezoekersaantallen in kaart. 

Afgelopen weekend bezocht 43 patiënten de huisarts, 45 klanten de dag/nacht apotheek, 3 maal een uitruk van de huisarts voor een bezoek van een patiënt aan huis en 1 ambulancerit. Één persoon kwam na 23.00 uur voor niets aan bij de apotheek, hij ging er vanuit dat de dag/ nacht apotheek ook 's nachts open was. 

De SP Alphen aan den Rijn vraagt de gemeente en de zorgverzekeraars op om met duidelijkheid te komen over een mogelijk (gedeeltelijke) sluiting van de HAP. Wat de SP betreft is zorg namelijk een recht van de Alphenaren, geen markt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.