Josh Walet

Drukte in Avifauna: ruim 30 nieuwe eieren

Niet alleen de flamingo’s hebben de smaak te pakken, ook de vogels in de Cuba volière zijn druk bezig met broeden. Er zijn meer dan 30 eieren gelegd.

De eieren zijn gelegd door de koereigers, rode- en zwarte ibissen. Deze zeldzame en beschermde vogelsoorten leven voornamelijk in moeras en plasdrasgebieden in Zuid-Europa. De rode ibis komt vooral voor in Colombia, Ecuador en Brazilië.

De vogels broeden vooral in de periode rond mei, voor ruim 20 dagen. Het is dus nog even wachten tot de jongen bewonderd kunnen worden in het vogelpark.

Nieuw leefgebied

De voormalige Uilenberg in Avifauna wordt omgetoverd tot een Pampa gebied. Dit is een Zuid-Amerikaans subtropisch natuurlijk grasland. Hier lopen straks niet alleen Darwin nandoe’s, maar ook een hele bijzondere nieuwe diersoort voor Avifauna: de Vicunia’s. Benieuwd naar het nieuwe leefgebied? Lees dan dit artikel: Avifauna brengt met nieuw leefgebied een stukje Zuid-Amerika naar Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.