Alphen Beweegt

Druppie kiest voor DrinkWater

Aangenaam, ik ben Druppie! Druppie is de mascotte van de campagne DrinkWater. In deze video stelt Druppie zichzelf voor. Druppie houdt van bewegen, buiten spelen én van water drinken. Kiezen voor water drinken is hartstikke gezond. In water zit namelijk geen suiker, het is een goede dorstlesser, gratis en overal beschikbaar. Kortom, het ideale drankje!

De campagne ‘DrinkWater’ is één van de thema’s van het programma JOGG Alphen a/d Rijn. JOGG zet zich in voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gewoon gezond kunnen opgroeien. Voldoende beweging, slapen, gezonde voeding en water drinken zijn hiervoor belangrijk. Met Druppie geeft JOGG aandacht aan het belang van water drinken. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt. Druppie is in te zetten bij verschillende activiteiten en locaties. Wil je Druppie inzetten, neem dan contact op met JOGG-regisseur Elsbeth Littink via e.littink@alphenbeweegt.nl.

Alphen aan den Rijn is een JOGG gemeente. De gemeente Alphen aan den Rijn werkt samen met Alphen Beweegt, GGD Hollands Midden en Zorg en Zekerheid aan JOGG.

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.