Dunavast ontwikkelt zorgappartementen voor ouderen in de Raadhuisstraat

Aan de Raadhuisstraat in Alphen komen 27 appartementen/studio’s voor ouderen met een zorgindicatie.

Op de hoek van de Hofzichtstraat (waar vroeger smederij en later ‘witgoed’ van der Velden was gevestigd) wordt een nieuw complex gebouwd. De ontwikkelende belegger Dunavast uit Leiden heeft de locatie sinds 4 januari in eigendom. In het gebouw komt een woonkamer en een keuken voor algemeen gebruik. Er is een logeerkamer en aan de achterzijde zijn inpandige parkeerplaatsen voorzien. Op een binnenplaats wordt een tuin aangelegd. 

De zorgappartementen zullen onderdeel worden van Fundis uit Gouda. Deze organisatie heeft als doel hoogwaardige zorg aan te bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. 

Bloemen Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij mede op aandringen van de gemeente en de welstandscommissie, veel aandacht is gegeven aan de uitstraling. Het gebouw moet passen in de omgeving, waar diverse andere fraaie panden zijn te vinden. Het wordt dus geen goedkope "blokkendoos", maar een aanwinst voor het centrum van Alphen. Duurzaamheid en kwaliteit zijn onderdeel van het bestek. 

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd en/of zullen binnenkort met Dunavast spreken over de plannen. Naar verwachting wordt er in het derde kwartaal van 2021 gestart met de bouw. Zo’n twaalf maanden later zijn de zorgappartementen gereed zijn voor oplevering. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”