Dunavast ontwikkelt zorgappartementen voor ouderen in de Raadhuisstraat

Aan de Raadhuisstraat in Alphen komen 27 appartementen/studio’s voor ouderen met een zorgindicatie.

Op de hoek van de Hofzichtstraat (waar vroeger smederij en later ‘witgoed’ van der Velden was gevestigd) wordt een nieuw complex gebouwd. De ontwikkelende belegger Dunavast uit Leiden heeft de locatie sinds 4 januari in eigendom. In het gebouw komt een woonkamer en een keuken voor algemeen gebruik. Er is een logeerkamer en aan de achterzijde zijn inpandige parkeerplaatsen voorzien. Op een binnenplaats wordt een tuin aangelegd. 

De zorgappartementen zullen onderdeel worden van Fundis uit Gouda. Deze organisatie heeft als doel hoogwaardige zorg aan te bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. 

Bloemen Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij mede op aandringen van de gemeente en de welstandscommissie, veel aandacht is gegeven aan de uitstraling. Het gebouw moet passen in de omgeving, waar diverse andere fraaie panden zijn te vinden. Het wordt dus geen goedkope "blokkendoos", maar een aanwinst voor het centrum van Alphen. Duurzaamheid en kwaliteit zijn onderdeel van het bestek. 

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd en/of zullen binnenkort met Dunavast spreken over de plannen. Naar verwachting wordt er in het derde kwartaal van 2021 gestart met de bouw. Zo’n twaalf maanden later zijn de zorgappartementen gereed zijn voor oplevering. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Horeca gisteren 16:28

Njoy opent haar deuren in de Hooftstraat!

Hoewel het een dag later was dan gepland, kon dat de feeststemming niet temperen. Op zaterdag 2 december opende Njoy voor het eerst haar deuren voor gasten!

Werken gisteren 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie 1 dec. 2023 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving 1 dec. 2023 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.