Dunavast ontwikkelt zorgappartementen voor ouderen in de Raadhuisstraat

Aan de Raadhuisstraat in Alphen komen 27 appartementen/studio’s voor ouderen met een zorgindicatie.

Op de hoek van de Hofzichtstraat (waar vroeger smederij en later ‘witgoed’ van der Velden was gevestigd) wordt een nieuw complex gebouwd. De ontwikkelende belegger Dunavast uit Leiden heeft de locatie sinds 4 januari in eigendom. In het gebouw komt een woonkamer en een keuken voor algemeen gebruik. Er is een logeerkamer en aan de achterzijde zijn inpandige parkeerplaatsen voorzien. Op een binnenplaats wordt een tuin aangelegd. 

De zorgappartementen zullen onderdeel worden van Fundis uit Gouda. Deze organisatie heeft als doel hoogwaardige zorg aan te bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. 

Bloemen Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij mede op aandringen van de gemeente en de welstandscommissie, veel aandacht is gegeven aan de uitstraling. Het gebouw moet passen in de omgeving, waar diverse andere fraaie panden zijn te vinden. Het wordt dus geen goedkope "blokkendoos", maar een aanwinst voor het centrum van Alphen. Duurzaamheid en kwaliteit zijn onderdeel van het bestek. 

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd en/of zullen binnenkort met Dunavast spreken over de plannen. Naar verwachting wordt er in het derde kwartaal van 2021 gestart met de bouw. Zo’n twaalf maanden later zijn de zorgappartementen gereed zijn voor oplevering. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie vandaag 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.