Duurzame samenwerking tussen mboRijnland en LessGo

Onlangs tekenden mboRijnland en LessGo een samenwerkingscontract. De samenwerking is zowel op het terrein van onderwijs als op levering van goederen. LessGo levert slim en duurzaam goederentransport vanuit (grote) bedrijven naar Alphen aan den Rijn (plus omgeving) en omgekeerd.

Onderwijs
Op het gebied van onderwijs gaat LessGo meewerken aan de ontwikkeling van zogenoemd hybride onderwijs. In het kort is dat onderwijs dat gegeven wordt in de werkomgeving waarvoor het vak opleidt. Op dit moment biedt LessGo al stageplaatsen aan studenten voor de opleiding ‘Junior Accountmanager’. En in de toekomst ontwikkelt het bedrijf samen met onder andere de opleiding Logistiek hybride onderwijs. “Het mes snijdt zo aan twee kanten”, legt André Leeflang, docent expert ondernemen bij mboRijnland, uit. “Wij krijgen er een mooi lesprogramma bij en LessGo is verzekerd van goed opgeleide (toekomstige) medewerkers.”

Logistieke uitdaging
“We gaan niet alleen mee in het ontwikkelen van onderwijs, maar ook in het verduurzamen van de levering van producten aan mboRijnland”, vult Iwan Blokker, oprichter van LessGo aan. Nu rijden vanuit allerlei leveranciers verschillende busjes af en aan naar de verschillende vestigingen van mboRijnland. “Met dit samenwerkingsverband zorgen wij ervoor dat alle leveranciers hun spullen bij ons in Alphen aan den Rijn aanleveren. En vanuit één punt herverdelen we die goederen over de locaties. Zo kan er in 1 levering zowel papier, meubilair als servies worden gebracht. Dat is in plaats van 3 keer afzonderlijk rijden, nu één keer specifiek rijden. En dat is nog wel een logistieke uitdaging.”

Nieuwe combinatie
De uitdaging zit hem onder meer in het gegeven dat LessGo afhankelijk is van de bestaande leveranciers. Die moeten bereid zijn tot samenwerking. De eerste gesprekken zijn geweest en ook de eerste overeenkomsten getekend. Bij het stroomlijnen van de logistieke lijnen wordt de hulp van studenten Logistiek van mboRijnland ingezet. Zij gaan op termijn meedenken hoe de aanvoer en afvoer van producten loopt en wat voor soort opslag daarbij hoort. André Leeflang: “Dit is ook weer een mooi voorbeeld van hybride onderwijs. De komende tijd kijken we welke opleidingen of delen van opleidingen er nog meer ontwikkeld kunnen worden. Zo gaan we samen naar een duurzame samenleving en duurzaam onderwijs.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart vandaag 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer vandaag 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie vandaag 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige vandaag 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.