Duurzame samenwerking tussen mboRijnland en LessGo

Onlangs tekenden mboRijnland en LessGo een samenwerkingscontract. De samenwerking is zowel op het terrein van onderwijs als op levering van goederen. LessGo levert slim en duurzaam goederentransport vanuit (grote) bedrijven naar Alphen aan den Rijn (plus omgeving) en omgekeerd.

Onderwijs
Op het gebied van onderwijs gaat LessGo meewerken aan de ontwikkeling van zogenoemd hybride onderwijs. In het kort is dat onderwijs dat gegeven wordt in de werkomgeving waarvoor het vak opleidt. Op dit moment biedt LessGo al stageplaatsen aan studenten voor de opleiding ‘Junior Accountmanager’. En in de toekomst ontwikkelt het bedrijf samen met onder andere de opleiding Logistiek hybride onderwijs. “Het mes snijdt zo aan twee kanten”, legt André Leeflang, docent expert ondernemen bij mboRijnland, uit. “Wij krijgen er een mooi lesprogramma bij en LessGo is verzekerd van goed opgeleide (toekomstige) medewerkers.”

Logistieke uitdaging
“We gaan niet alleen mee in het ontwikkelen van onderwijs, maar ook in het verduurzamen van de levering van producten aan mboRijnland”, vult Iwan Blokker, oprichter van LessGo aan. Nu rijden vanuit allerlei leveranciers verschillende busjes af en aan naar de verschillende vestigingen van mboRijnland. “Met dit samenwerkingsverband zorgen wij ervoor dat alle leveranciers hun spullen bij ons in Alphen aan den Rijn aanleveren. En vanuit één punt herverdelen we die goederen over de locaties. Zo kan er in 1 levering zowel papier, meubilair als servies worden gebracht. Dat is in plaats van 3 keer afzonderlijk rijden, nu één keer specifiek rijden. En dat is nog wel een logistieke uitdaging.”

Nieuwe combinatie
De uitdaging zit hem onder meer in het gegeven dat LessGo afhankelijk is van de bestaande leveranciers. Die moeten bereid zijn tot samenwerking. De eerste gesprekken zijn geweest en ook de eerste overeenkomsten getekend. Bij het stroomlijnen van de logistieke lijnen wordt de hulp van studenten Logistiek van mboRijnland ingezet. Zij gaan op termijn meedenken hoe de aanvoer en afvoer van producten loopt en wat voor soort opslag daarbij hoort. André Leeflang: “Dit is ook weer een mooi voorbeeld van hybride onderwijs. De komende tijd kijken we welke opleidingen of delen van opleidingen er nog meer ontwikkeld kunnen worden. Zo gaan we samen naar een duurzame samenleving en duurzaam onderwijs.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:31

Culturele zondagen bij Parkvilla

Op 9 augustus vindt de tweede culturele zondag plaats bij Parkvilla. Deze zondag staat in het teken van musicalsongs. Tijdens dit musicalconcert nemen vier getalenteerde artiesten het publiek mee op een unieke reis langs de mooiste musicals, zoals Les Miserables en Wicked. Maar dat is nog niet alles!

Alphens Restaurantweek vandaag 12:26

Reserveer vanaf nu voor de Alphens Restaurantweek

Donderdag 20 t/m zondag 30 augustus is het zo ver, dan gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Vanaf nu is het mogelijk om couverts te reserveren bij een van de 19 deelnemende restaurants!

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:39

The Center of Beauty bestaat vijf jaar!

Deze maand bestaat The Center of Beauty vijf jaar, en dat moet gevierd worden met een leuke actie. Hoe heeft eigenaresse Carmen die jaren ervaren? 

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

Zeven nieuwe besmettingen in Alphen

GGD Hollands Midden meldt dat er in de afgelopen week in de gemeente Alphen aan den Rijn opnieuw zeven besmettingen met corona zijn vastgesteld. Een week eerder waren dat er acht.

Wonen en bouwen vandaag 08:40

Vijf jaar sinds de val van de Julianabrug: het brugdrama in beeld

Vandaag is het vijf jaar geleden dat het brugdrama plaatsvond. Bij werkzaamheden aan de Julianabrug in Alphen ging het compleet mis. Twee hijskranen die het brugdeel inhesen vielen om en richtten een enorme ravage aan. In deze fotoreportage van de Alphense fotograaf Josh Walet nemen we je mee terug naar dat bewuste moment.