Gemeente Alphen aan den Rijn

Ecopark: ruimere openingstijden, betalen uitgesteld

De ingangsdatum voor het betalen van bepaalde soorten afval op het Ecopark is verschoven naar 1 mei 2020. Verder is het Ecopark vanaf 30 maart tijdelijk ook open op maandagen van 8:00 tot 16:00 uur.

Het is erg druk op het Ecopark. Om de drukte te spreiden en voldoende afstand te kunnen houden geldt het volgende:

  • Er worden maximaal 5 voertuigen tegelijk toegelaten;
  • De afstanden van minimaal 1,5 meter tussen bezoekers en medewerkers worden strikt gehandhaafd
  • Kom zoveel mogelijk tijdens daluren: op werkdagen ’s ochtends vroeg
  • Je kunt ook een afspraak maken voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval of grof tuinafval. Let op: alleen het afval waarvoor een afspraak is gemaakt wordt opgehaald. Plaats niks bij als je geen afspraak hebt.
  • Ingangsdatum betalen voor bepaalde soorten afval is verschoven van 1 april naar 1 mei 2020.

De extra maatregelen zijn nodig om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Meer informatie op www.alphenaandenrijn.nl/ecopark.

Je kunt ook een afspraak maken voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval of grof tuinafval. Let op: alleen het afval waarvoor een afspraak is gemaakt wordt opgehaald. Plaats niks bij als je geen afspraak heeft.

De gemeente verzoekt jouw bezoek aan het Ecopark zoveel mogelijk te beperken. Mocht jouw bezoek noodzakelijk zijn, dan vraagt de gemeente begrip voor de getroffen maatregelen en de langere wachtrijen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.