Alphens EV

EDBA nieuwe stijl geeft openbare economische adviezen

EDBA nieuwe stijl geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan het gemeentebestuur. Deze adviezen zullen openbaar zijn. Dat betekent dat politiek, ondernemers en inwoners de adviezen onder ogen krijgen.

Economisch Development Board Alphen (EDBA) wil verder op nieuwe leest. In plaats van uitvoerende taken, zoals LEF-subsidies en citymarketing, wil EDBA zich adviserend bezighouden met grote lokale en regionale economische vraagstukken. Daardoor wordt EDBA nieuwe stijl een economische denktank voor de gemeente. De onafhankelijke stichting geeft dan gevraagd en ongevraagd advies aan Alphen aan den Rijn en publiceert deze adviezen.

De structuur van de huidige EDBA is niet geschikt om door te ontwikkelen naar een economische denktank. "EDBA is organisch gegroeid. Het is nu een platform van gemeente en ondernemers, maar EDBA moet de draaischijf worden tussen gemeente Alphen aan den Rijn en de lokale ondernemers", zegt voorzitter Erik Braun. "Daarnaast is het van belang dat EDBA onafhankelijk is. Het kan niet zo zijn dat bij een advies aan de gemeente dat niet goed valt, de EDBA problemen krijgt."

EDBA zoekt zelf onderwerpen op economisch gebied om over te adviseren en het college van burgemeester en wethouders draagt onderwerpen aan. "Ik kan me ook heel goed voorstellen dat de gemeenteraad met een onderwerp komt waar EDBA een advies over formuleert."
In het Platform EDBA zitten vertegenwoordigers vanuit zorg, wonen, ondernemen, veiligheid, onderwijs, werk en recreatie en toerisme. Het driekoppige stichtingsbestuur met onafhankelijke voorzitter is verantwoordelijk voor de gang van zaken. EDBA neemt uitdrukkelijk geen politieke stellingname in.

Donderdag 11 juli werd voor de raadscommissie Economie van gemeente Alphen aan den Rijn een presentatie verzorgd onder leiding van voorzitter Erik Braun van EDBA (foto).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!

Politiek vandaag 08:38

Misverstanden met Molukse gemeenschap uit de weg geruimd

Wethouder Kees van Velzen en de Molukse gemeenschap hebben een goed gesprek gehad over de toekomst van het buurthuis Kaju Putih. Er waren misverstanden ontstaan naar aanleiding van uitspraken van de wethouder.