Gemeente

EDBA wordt denktank voor gemeentebestuur

Economisch Development Board Alphen (EDBA) krijgt een nieuwe rol als onafhankelijke deskundige denktank voor de economische toekomst van gemeente Alphen aan den Rijn. Daarom wordt EDBA ook 'losgekoppeld' van de overheid.

Oorspronkelijk is EDBA opgericht om Alphen aan den Rijn beter uit de economische crisis te laten komen. Hiervoor was een aantal uitvoerende taken nodig: het adviseren over aanvragen voor een LEF-subsidie en het aanjagen van citymarketing. Beide uitvoerende taken gaan nu weg bij EDBA. De LEF-subsidie wordt voortaan door de gemeente zelf beoordeeld en citymarketing zal een zelfstandige stichting worden.

De nieuwe taak voor EDBA is functioneren als een denktank voor het gemeentebestuur. "De intentie is dat deskundigheid vanuit EDBA komt", legt wethouder Gerard van As uit. "Het moet gek lopen als de adviezen dan niet worden overgenomen." Met deze nieuwe functie doen ook de wethouders die tot nu toe een belangrijke rol hadden in EDBA, een stap terug.

EDBA zal zowel gevraagd als ongevraagd adviezen geven. "Als onafhankelijk adviesorgaan kan EDBA ingaan op ontwikkelingen op, lokaal, economisch gebied", zegt voorzitter Erik Braun. "De adviezen gaan veel meer dan voorheen over de toekomst." Om dit goed te kunnend doen, worden meer deskundige partners aangetrokken.
Directeur Joost Berkhout zal zich meer richten op de managementtaken binnen de stichting en op netwerken. "Een van mijn taken is om partijen te vinden die over bepaalde onderwerpen kennis en deskundigheid hebben."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn
Advertorial Horeca vandaag 11:14

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn

Na een succesvolle en compleet uitverkochte eerste editie van de WijnSpijs Wandeling in Alphen aan den Rijn kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven! Op 22 september is het dan eindelijk zover, de tweede editie! En ook deze keer wandel je langs 6 restaurants, die allemaal ‘hun’ WijnSpijs combinatie serveren.  

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.