Josh Walet - Uit archief 2020

Een alternatieve 20 van Alphen: “Het evenement wordt helemaal coronaproof”

Het bestuur van de 20 van Alphen is nog druk bezig om de juiste beslissingen te maken over de 20 van Alphen die op 7 maart 2021 plaatsvindt. “Als de huidige situatie rondom corona onveranderd blijft, denken we aan verschillende scenario’s.”

De editie in 2021 zou de 56e editie worden van het hardloopevenement. Dat er aanpassingen aangebracht moeten worden aan het evenement is vrijwel zeker, maar welke dat zijn en in welke vorm het evenement doorgang kan vinden is nog onduidelijk. ‘’We denken dan aan minder deelnemers. 3.000 in plaats van 8.000, een aangepast programma en verschillende maatregelen om die 1,5 meter te waarborgen’’, vertelt Jarmilla, mede-organisator van de 20 van Alphen.

Ook komen er meerdere startmomenten om de drukte te beperken en worden de start en de finish gescheiden. Om meerdere startmomenten te kunnen organiseren zullen er ook minder afstanden komen. ‘’Anders ben je van ’s ochtends vroeg tot midden in de nacht bezig.’’

Het centrum van Alphen stelt de organisatie niet in staat om de 1,5-metereditie te organiseren. Daarom kijken zij naar alternatieven zoals de Oranje Nassausingel, om winkeliers en toeschouwers van de 20 van Alphen te scheiden. ‘’Maar niets is hier nog zeker van.’’

Jarmilla hoopt, net als de rest van de organisatie, van harte dat de 20 van Alphen gewoon door kan gaan. ‘’Al is het in een aangepaste vorm.’’ Voorzitter Ronald Verkade liet eerder al weten dat hij niks liever heeft dan dat de 20 van Alphen in maart 2021 gewoon door kan gaan. “Helaas is het zo dat op dit moment de situatie rondom het coronavirus nog vaak verandert, wat het plannen maken op de lange termijn lastig maakt.” Jarmilla: ‘’De 20 van Alphen staat ervoor om mensen in beweging te krijgen. Iets wat zeker in deze periode heel belangrijk is.’’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”