Voedselbank Alphen aan den Rijn

Een bewogen jaar voor de voedselbank Alphen aan den Rijn

Op 31 december was het de laatste uitdeeldag van het jaar bij de voedselbank in Alphen aan den Rijn. Voor de voedselbank de laatste uitdeeldag van een bewogen jaar met veel veranderingen.

Afgelopen jaar waren er veel veranderingen voor de Voedselbank in Alphen aan den Rijn. Zo heeft de voedselbank een nieuw pand weten te realiseren. “Een jaar waarin we aan het begin ervan nog een hard hoofd hadden in de realisatie van ons nieuwe pand”, begint de voedselbank. “Maar mede door een achttal Alphenaren die bereid waren ons geld te lenen, konden we toch beginnen en nu gebruiken we dat pand al een maand of wat.” 

Hoge energieprijzen 

Daarbij zijn de energieprijzen het afgelopen jaar flink omhooggeschoten, met daarbovenop ook de inflatie. Hierdoor raakte steeds meer mensen in de financiële problemen en ook dat merkte de voedselbank: “We begonnen dit jaar met het maken van 200 pakketten en nu zijn het er bijna 300, maar we verwachten er eind 2023 misschien wel 500 te moeten maken.”  

De voedselbank gunnen 

De voedselbank noemt het een bewogen jaar waarin ze merken dat er veel mensen zijn die iets overhebben voor de voedselbank. Zo werden er door veel mensen een deel of de hele energietoeslag overmaakt naar de voedselbank. “We zijn er zuinig mee voor de slechtere tijden die ongetwijfeld gaan komen, want 500 pakketten maken als je maar voor 300 pakketten "handel" binnen krijgt is een uitdaging”, aldus de voedselbank. 

Wel heeft de voedselbank van de energiegelden fleecedekens gekocht. Elk gezinslid tot een maximum van vijf gezinsleden kregen een fleecedeken van de voedselbank. Dit met de gedachte dat ze tijdens de koude dagen de verwarming lager te kunnen laten staan, zonder dat ze dan kou lijden.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.