MTP Fysiotherapie
Advertorial Werken

Een blessure tijdens of door werk? Denk dan ook eens aan een arbeidsfysiotherapeut!

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor jou betekenen? Een arbeidsfysiotherapeut informeert, adviseert en behandelt werkgerelateerde klachten om verzuim bij werknemers te voorkomen. Daarnaast kan de arbeidsfysiotherapeut van MTP Fysiotherapie ondersteuning bieden bij de re-integratie van werknemers door de volgende pijlers aan te pakken; fysieke belasting, psychische belasting, ergonomie en werkplek(onderzoek).

Ook kan de arbeidsfysiotherapeut u op een professionele manier begeleiden op het gebied van arbozorg, wat inhoudt dat de arbeidsfysiotherapeut ondersteuning biedt bij de re-integratie van een werknemer die tijdelijk of langere tijd uit de werksfeer is geweest. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar welke factoren er op of tijdens het werk spelen en hier dan adequaat naar handelen.

Wat onderscheidt een arbeidsfysiotherapeut ten opzicht van een Algemeen fysiotherapeut?
Een arbeidsfysiotherapeut is naast een algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten en alles wat hierbij komt kijken. Dit klinkt natuurlijk super uitgebreid, maar waar een algemeen fysiotherapeut een breed scala aan klachten behandelt, legt een arbeidsfysiotherapeut de focus op klachten die tijdens het werk zijn ontstaan of hinder geven tijdens het werk. Dit houdt in dat er naast de algemene werkblessure ook wordt gekeken naar de (eventuele) oorzakelijkheden of instandhoudende factoren tijdens en op het werk. Daarnaast is een arbeidsfysiotherapeut op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en processen rond re-integratie na verzuim. Denk hierbij aan de Wet verbetering Poortwachter, WIA en de Arbocatalogus. Tevens kan een arbeidsfysiotherapeut ook doorverwijzingen vanuit bedrijfsartsen aannemen en hierop verder behandelen. Dit alles om uitval te voorkomen of deze te minimaliseren.

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor een werknemer betekenen?
Een arbeidsfysiotherapeut komt naar uw werkplek voor een onderzoek op locatie, geeft advies over de verhouding tussen belasting en belastbaarheid, bouwt de fysieke belastbaarheid op, begeleidt u bij verzuim en re-integratie, en biedt u integrale samenwerking met andere specialisaties. Daarnaast is MTP Fysiotherapie 7 dagen en 5 avonden per week geopend. Veelal kunt u binnen 48 uur terecht.

Voor meer informatie over wat wij voor uw organisatie kunnen doen of het maken van een afspraak, mail dan naar contact@mtpfysiotherapie.nl. MTP Fysiotherapie is gevestigd aan de Utrechtstraat 100 in Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”