MTP Fysiotherapie
Advertorial Werken

Een blessure tijdens of door werk? Denk dan ook eens aan een arbeidsfysiotherapeut!

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor jou betekenen? Een arbeidsfysiotherapeut informeert, adviseert en behandelt werkgerelateerde klachten om verzuim bij werknemers te voorkomen. Daarnaast kan de arbeidsfysiotherapeut van MTP Fysiotherapie ondersteuning bieden bij de re-integratie van werknemers door de volgende pijlers aan te pakken; fysieke belasting, psychische belasting, ergonomie en werkplek(onderzoek).

Ook kan de arbeidsfysiotherapeut u op een professionele manier begeleiden op het gebied van arbozorg, wat inhoudt dat de arbeidsfysiotherapeut ondersteuning biedt bij de re-integratie van een werknemer die tijdelijk of langere tijd uit de werksfeer is geweest. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar welke factoren er op of tijdens het werk spelen en hier dan adequaat naar handelen.

Wat onderscheidt een arbeidsfysiotherapeut ten opzicht van een Algemeen fysiotherapeut?
Een arbeidsfysiotherapeut is naast een algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten en alles wat hierbij komt kijken. Dit klinkt natuurlijk super uitgebreid, maar waar een algemeen fysiotherapeut een breed scala aan klachten behandelt, legt een arbeidsfysiotherapeut de focus op klachten die tijdens het werk zijn ontstaan of hinder geven tijdens het werk. Dit houdt in dat er naast de algemene werkblessure ook wordt gekeken naar de (eventuele) oorzakelijkheden of instandhoudende factoren tijdens en op het werk. Daarnaast is een arbeidsfysiotherapeut op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en processen rond re-integratie na verzuim. Denk hierbij aan de Wet verbetering Poortwachter, WIA en de Arbocatalogus. Tevens kan een arbeidsfysiotherapeut ook doorverwijzingen vanuit bedrijfsartsen aannemen en hierop verder behandelen. Dit alles om uitval te voorkomen of deze te minimaliseren.

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor een werknemer betekenen?
Een arbeidsfysiotherapeut komt naar uw werkplek voor een onderzoek op locatie, geeft advies over de verhouding tussen belasting en belastbaarheid, bouwt de fysieke belastbaarheid op, begeleidt u bij verzuim en re-integratie, en biedt u integrale samenwerking met andere specialisaties. Daarnaast is MTP Fysiotherapie 7 dagen en 5 avonden per week geopend. Veelal kunt u binnen 48 uur terecht.

Voor meer informatie over wat wij voor uw organisatie kunnen doen of het maken van een afspraak, mail dan naar contact@mtpfysiotherapie.nl. MTP Fysiotherapie is gevestigd aan de Utrechtstraat 100 in Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.