MTP Fysiotherapie
Advertorial Werken

Een blessure tijdens of door werk? Denk dan ook eens aan een arbeidsfysiotherapeut!

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor jou betekenen? Een arbeidsfysiotherapeut informeert, adviseert en behandelt werkgerelateerde klachten om verzuim bij werknemers te voorkomen. Daarnaast kan de arbeidsfysiotherapeut van MTP Fysiotherapie ondersteuning bieden bij de re-integratie van werknemers door de volgende pijlers aan te pakken; fysieke belasting, psychische belasting, ergonomie en werkplek(onderzoek).

Ook kan de arbeidsfysiotherapeut u op een professionele manier begeleiden op het gebied van arbozorg, wat inhoudt dat de arbeidsfysiotherapeut ondersteuning biedt bij de re-integratie van een werknemer die tijdelijk of langere tijd uit de werksfeer is geweest. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar welke factoren er op of tijdens het werk spelen en hier dan adequaat naar handelen.

Wat onderscheidt een arbeidsfysiotherapeut ten opzicht van een Algemeen fysiotherapeut?
Een arbeidsfysiotherapeut is naast een algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten en alles wat hierbij komt kijken. Dit klinkt natuurlijk super uitgebreid, maar waar een algemeen fysiotherapeut een breed scala aan klachten behandelt, legt een arbeidsfysiotherapeut de focus op klachten die tijdens het werk zijn ontstaan of hinder geven tijdens het werk. Dit houdt in dat er naast de algemene werkblessure ook wordt gekeken naar de (eventuele) oorzakelijkheden of instandhoudende factoren tijdens en op het werk. Daarnaast is een arbeidsfysiotherapeut op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en processen rond re-integratie na verzuim. Denk hierbij aan de Wet verbetering Poortwachter, WIA en de Arbocatalogus. Tevens kan een arbeidsfysiotherapeut ook doorverwijzingen vanuit bedrijfsartsen aannemen en hierop verder behandelen. Dit alles om uitval te voorkomen of deze te minimaliseren.

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor een werknemer betekenen?
Een arbeidsfysiotherapeut komt naar uw werkplek voor een onderzoek op locatie, geeft advies over de verhouding tussen belasting en belastbaarheid, bouwt de fysieke belastbaarheid op, begeleidt u bij verzuim en re-integratie, en biedt u integrale samenwerking met andere specialisaties. Daarnaast is MTP Fysiotherapie 7 dagen en 5 avonden per week geopend. Veelal kunt u binnen 48 uur terecht.

Voor meer informatie over wat wij voor uw organisatie kunnen doen of het maken van een afspraak, mail dan naar contact@mtpfysiotherapie.nl. MTP Fysiotherapie is gevestigd aan de Utrechtstraat 100 in Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 16:17

Nieuwe koelcel en vriescel voor Voedselbank Kaag en Braassem En Nieuwkoop

Goed nieuws voor Voedselbank Kaag en Braassem En Nieuwkoop. Dankzij steun vanuit de beide gemeenten konden ze een nieuwe energiezuinige koelcel en vriescel aanschaffen. Dat gaan ze merken aan de energiekosten én de temperatuur in de loods. Rabo Impactfonds steunde de aanschaf met een donatie van € 10.000.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:44

Stichting Help Anders voorziet meiden en vrouwen van menstruatieproducten

Op zaterdag 20 juli 2024 start Stichting Help Anders met het uitdelen van gratis menstruatieproducten als onderdeel van het project Help Elkaar Helpen. In Nederland heeft één op de tien jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Stichting Help Anders ontvangt producten van het Armoedefonds om deze meiden en vrouwen in Alphen aan den Rijn te ondersteunen.

Overige gisteren 12:40

Wereldwijd probleem met Windows 10-update: Alphen aan den Rijn nog niet getroffen

Vrijdagochtend hebben miljoenen gebruikers van Windows 10-computers wereldwijd te maken gekregen met een ernstig probleem. Bij het opstarten van hun laptops zien ze enkel een blauw scherm en ontvangen ze foutmeldingen die aangeven dat hun computer een probleem heeft en moet worden herstart. Dit leidt tot vastlopende systemen en stagnerende werkprocessen.

Sport gisteren 10:27

Noa Pet op weg naar EK U18 in Slowakije: Spannende tijden voor jonge atleet

Noa Pet, een talentvolle atleet van AAV’36 Alphen aan den Rijn, zet grote stappen in zijn atletiekcarrière. Noa is afgereisd naar Banská Bystrica, Slowakije, om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap U18. Hij zal Nederland vertegenwoordigen op het onderdeel 400 meter horden, een discipline waarin hij al vele malen heeft uitgeblonken.

Advertorial Overige gisteren 09:24

Omgaan met adrenaline: de ultieme gids

Het is een drukke sportzomer met het EK voetbal en de Olympische Spelen. Zit jij nagelbijtend voor de televisie? Voel jij jezelf onoverwinnelijk als je favoriete team gewonnen heeft? Adrenaline speelt een belangrijke rol als we naar sportwedstrijden kijken of als we zelf actief aan sport doen. Ook op andere momenten speelt adrenaline een rol, zoals bij live wedden betFIRST en zelfs tijdens een sollicitatiegesprek of een presentatie op je werk. Wat is adrenaline en hoe werkt het?

Calamiteiten 18 jul. 2024 23:41

Agenten leveren eten af na ongeval met bezorger

Vanavond vond er een verkeersongeval plaats op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de Van Nesstraat. Twee auto's botsten op elkaar, wat leidde tot aanzienlijke schade aan beide voertuigen.