MTP Fysiotherapie
Advertorial Werken

Een blessure tijdens of door werk? Denk dan ook eens aan een arbeidsfysiotherapeut!

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor jou betekenen? Een arbeidsfysiotherapeut informeert, adviseert en behandelt werkgerelateerde klachten om verzuim bij werknemers te voorkomen. Daarnaast kan de arbeidsfysiotherapeut van MTP Fysiotherapie ondersteuning bieden bij de re-integratie van werknemers door de volgende pijlers aan te pakken; fysieke belasting, psychische belasting, ergonomie en werkplek(onderzoek).

Ook kan de arbeidsfysiotherapeut u op een professionele manier begeleiden op het gebied van arbozorg, wat inhoudt dat de arbeidsfysiotherapeut ondersteuning biedt bij de re-integratie van een werknemer die tijdelijk of langere tijd uit de werksfeer is geweest. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar welke factoren er op of tijdens het werk spelen en hier dan adequaat naar handelen.

Wat onderscheidt een arbeidsfysiotherapeut ten opzicht van een Algemeen fysiotherapeut?
Een arbeidsfysiotherapeut is naast een algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten en alles wat hierbij komt kijken. Dit klinkt natuurlijk super uitgebreid, maar waar een algemeen fysiotherapeut een breed scala aan klachten behandelt, legt een arbeidsfysiotherapeut de focus op klachten die tijdens het werk zijn ontstaan of hinder geven tijdens het werk. Dit houdt in dat er naast de algemene werkblessure ook wordt gekeken naar de (eventuele) oorzakelijkheden of instandhoudende factoren tijdens en op het werk. Daarnaast is een arbeidsfysiotherapeut op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en processen rond re-integratie na verzuim. Denk hierbij aan de Wet verbetering Poortwachter, WIA en de Arbocatalogus. Tevens kan een arbeidsfysiotherapeut ook doorverwijzingen vanuit bedrijfsartsen aannemen en hierop verder behandelen. Dit alles om uitval te voorkomen of deze te minimaliseren.

Wat kan een arbeidsfysiotherapeut voor een werknemer betekenen?
Een arbeidsfysiotherapeut komt naar uw werkplek voor een onderzoek op locatie, geeft advies over de verhouding tussen belasting en belastbaarheid, bouwt de fysieke belastbaarheid op, begeleidt u bij verzuim en re-integratie, en biedt u integrale samenwerking met andere specialisaties. Daarnaast is MTP Fysiotherapie 7 dagen en 5 avonden per week geopend. Veelal kunt u binnen 48 uur terecht.

Voor meer informatie over wat wij voor uw organisatie kunnen doen of het maken van een afspraak, mail dan naar contact@mtpfysiotherapie.nl. MTP Fysiotherapie is gevestigd aan de Utrechtstraat 100 in Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.