Tom in de buurt

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die u uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit, maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen. 

Dagelijks drukken al enkele inwoners uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop, waar Tom in de buurt actief is, op de roze chatknop die onderaan staat op www.tomindebuurt.nl. Met name is het chatten handig voor als u al langer met een probleem rondloopt waar u zelf niet uitkomt en u afvraagt wat u moet of kan doen.

Begin van een oplossing

Bij chatten krijgt u direct antwoord; u gaat per chat al typend in gesprek met een wijkcoach. "Niet dat we gelijk een oplossing kunnen beloven voor een probleem waar u al langer mee rondloopt, maar wijkcoaches hebben wel de kennis en ervaring in huis om u verder te helpen; ofwel om verandering te bewerkstelligen. Onze ervaring is dat u in de chat heel goed mogelijkheden kan verkennen. U kunt uw zorgen uiten, stoom afblazen en vertellen waarmee u zit. Wijkcoaches kunnen u vetellen welke ondersteuning mogelijk is, waar u moet zijn en waar u rekening mee moet houden. En dat is vaak het begin van een oplossing", vertelt Wilma van Tom in de Buurt.

Allerlei vragen

Wat voor een soort vragen kunt u Tom in de buurt per chat stellen? "Wij gaan over ondersteuning en zorg dichtbij huis. Dus alle vragen die daarmee te maken hebben. Bijvoorbeeld ‘ik zit niet lekker in mijn vel', 'ik zie het niet meer zitten', ‘ik maak me zorgen over mijn buren omdat ze veel onheilspellende geluiden horen', ‘ik wil scheiden, maar ik weet niet weet waar ik moet beginnen’, ‘ik sta mijn moeder bij als mantelzorger, maar kan dit niet meer aan’, of ‘ik heb financiële problemen en ben bang mijn huis uitgezet te worden'. Maar ook: 'ik wil een activiteit in de buurt doen’, 'waar kan ik vrijwilligerswerk doen?' of 'ik zou graag assertiever worden'." Heeft u zulke vragen? Kijk dan eens op de website, ga naar de chatknop en stel uw vraag.

Anoniem en gratis

Chatten is anoniem en gratis. Een chat met een wijkcoach levert informatie, inzichten en mogelijke oplossingsrichtingen op waarbij u zich nog tot niets verplicht hoeft te voelen. "Dus heel handig als u ergens mee zit waar u graag anoniem advies over zou willen krijgen."

Chatten kan op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur. De roze chatknop staat onderaan de pagina en is ook te vinden via de www.tomindebuurt.nl/contact. Daarnaast kunt u op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:00 uur bellen met 088-9004567. Ook kunt u 24 uur per dag uw vraag doorgeven via het contactformulier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 13:06

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Advertorial Overige vandaag 10:11

Autismecentrum De Basis: ‘’We willen nog meer kinderen helpen’’

Autismecentrum De Basis is een autismecentrum voor Alphen en omstreken. Jongeren van 8 tot en met 18 jaar kunnen hier dagelijks hun ei kwijt. ‘’Met een-op-een begeleiding zorgen we altijd voor leerdoelen die het beste bij de jongeren passen’’, laat Luuk Samsom weten. Samen met collega's Sabine, Gwenda en Willemijn maakte hij plannen en ideeën, wat uiteindelijk leidde tot een doorstart van het voormalige Autismecentrum 2play.

Dakar Rally vandaag 09:03

Drukke dag voor Tim en Tom Coronel bij de Dakar Rally

Dat de laatste loodjes zwaar zijn, werd weer eens bevestigd in de elfde etappe van Dakar 2021. De voorlaatste dag was, zoals Alphenaar Tim Coronel het omschreef bij aankomst in het bivak bij Yanbu, ‘een echte, zware Dakardag’. Tim en Tom hadden er hun handen vol aan, maar wisten wel weer een 28e tijd neer te zetten, die hen naar de 25e plaats in het klassement bracht.