Een D66 terug- en vooruitblik

Kijkend naar de afgelopen zittingsperiode van de Gemeenteraad, stelt de fractie van D66 dat zij bij veel initiatieven, kritische beschouwingen, ideeën en veranderingen is betrokken. Vaak zelfs in een initiërende rol. “Veel van die initiatieven hebben uiteindelijk geleid tot een goed resultaat voor Alphen en haar bewoners. Uiteraard zijn wij daar trots op!” Voor Alphenaren is echter niet altijd duidelijk wie aan de wieg van dit bereikte resultaat heeft gestaan.

Ieder van ons is het vast wel eens overkomen: je stopt enorm veel energie in het bereiken van iets en vlak voor de eindstreep omarmt iemand anders jouw idee. Met een relatief geringe inspanning boekt hij of zij dan zichtbaar een fraai resultaat: jouw resultaat in feite. Negatief uitgelegd kun je zeggen dat die ander dan met de eer gaat strijken. Maar dat is een beetje een kortzichtige benadering. Positiever ernaar kijkend: jouw doel is bereikt, dus in termen van resultaat heb je een prima klus geklaard.

Wanneer heeft in de (gemeentelijke) politiek een partij het in ogen van de kiezers goed gedaan? Belangrijk voor een kiezer is dat hij of zij weet waar een partij voor staat, maar vertrouwen krijg je als kiezer pas echt als je weet wat die partij daadwerkelijk bereikt. Immers, plannen zijn mooi, maar realisatie van die plannen is nog belangrijker. Maar dan moeten de kiezers dat wel kunnen herkennen. Een partij moet dus resultaat op één of andere manier zichtbaar maken.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 neemt D66 je de komende tijd graag mee in de rol die D66 Alphen a/d Rijn speelde in de afgelopen paar jaar in de Gemeenteraad. Welke beslissingen hebben ze genomen, welke inspanningen hebben ze geleverd? En niet te vergeten, vooruitkijkend – wat zijn de plannen van D66 voor de vier jaar die aanbreken na de verkiezingen in maart 2022? Daarin staan zij in de volgende blogs uitgebreid stil – wordt dus vervolgd!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.