Pexels

Een discotheek in het Alphense centrum? Als het aan Alphenaren ligt wel

Restaurant La Cubanita is sinds kort verhuisd naar het Thorbeckeplein. Voor het oude pand hebben Alphenaren op Facebook al een nieuwe invulling bedacht: een ouderwetse discotheek.

In de Facebook-groep Allemaal Alphenaren wordt vanalles besproken. Van Gallowaykoeien tot gevonden voorwerpen, het komt allemaal aan bod. Deze week: het idee voor een ouderwetse discotheek in Alphen aan den Rijn.

"Beste Burgemeester Liesbeth Spies en Gemeente Alphen aan den Rijn", begint een Facebook gebruiker. "Als hier weer eens een discotheek met échte discomuziek kon komen zou dat fantastisch zijn. Anno 2022 is dat niet uit de mode. En ook voor de jeugd is dit leuk. Voor disco ben je nooit te jong!"

Ouderwets uitgaan

In de reacties laten veel mensen enthousiaste reacties achter. "In Alphen, dat zich een stad vindt, ontbreekt een discotheek en een poppodium", aldus een Facebook gebruiker. "Zou best daar iets willen opzetten qua uitgaan als er een normale huurprijs is voor het pand", laat iemand weten. "Super goed idee! Gewoon classic methode en dus geen vreetschuur erbij, zolang het maar betaalbaar blijft, dan trekt het genoeg mensen", vertelt een ander. 

Volgens anderen wordt het realiseren echter wel lastig. "Super idee maar met de huidige regels vd gemeente en klagende omwonenden is het onbegonnen werk voor iedere welwillende ondernemer!" Ook twijfelt iemand aan de grootte van de locatie: "Voor een disco/nachtclub echt te klein..."

Veel herinneringen

Het is niet de eerste keer dat hier een uitgaansgelegenheid zou komen. "Café De Rijn en The Lagoon waren ook altijd gezellige tenten", zo laat een Alphenaar in de reacties weten. Ook zat 'bistrotheek' Maribaya op deze locatie. Het roept bij veel herinneringen op: "Wat heb ik hier mooie momenten beleefd toen ik jong was....verkering gekregen.. de lagoon/fouteskihut/prijs gewonnen." Iemand anders vertelt: "Mooie herinneringen gehad in BARBADOS!"


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.