Gemeente Alphen aan den Rijn

Een dorpsquiz in plaats van Zomerfeest

Was corona er niet geweest, dan zou Aarlanderveen nu drie dagen lang in het teken staan van het Zomerfeest.

Om het gemis te verzachten, organiseerde het Oranjecomité op zaterdag 25 juli de Malle Wieken Dorpsquiz. Maar liefst 27 teams hadden zich ingeschreven voor deze hilarische en bloedstollende avond.

Klokslag 19:00 uur renden de teamcaptains naar de tasjes die aan het hek van de kerk hingenom zich meteen weer razendsnel naar huis te spoeden. Zij hadden slechts vier uur de tijd om zich door het boekwerk met 100 vragen en opdrachten te werken. Job van Vliet, voorzitter van het Oranjecomité, wist dat er veel op hen af zou komen: “Het was echt puffen en zweten voor de meesten, met zoveel pittige opdrachten. De basis voor dit initiatief lag in Genderen, waar ik zelf aan zo’n quiz heb deelgenomen. Wij mochten het format gebruiken, en hebben dit aangevuld met typisch Aarlanderveense vragen.” 

Ieder team ging op zijn eigen thuislocatie met de quiz aan de slag, maar er was ook een stoepkrijtopdracht en een geheime opdracht waarvoor je naar buiten moest. Via de app kregen de deelnemers instructies en moesten zij foto’s en filmpjes indienenJob: “Het belangrijkste van zo’n avond is natuurlijk de lol. Ik heb filmpjes met dierengeluiden beoordeeld, waarbij je de andere deelnemers onder tafel ziet liggen van het lachen. Dat maakt veel goed, want hoe enthousiast dit initiatief ook is ontvangen, we waren natuurlijk liever drie dagen in touw geweest voor ons Zomerfeest. Dit was voor ons de manier om toch iets leuks te doen voor het dorp, zonder dat we fysiek bij elkaar waren. Nu wacht ons alleen nog de grote klus om al die vragen na te kijken, want wie wint de tegoedbon van het Oude Rechthuis, Snackservice Marie of Kanoverhuur Nikano? Op die uitslag zitten alle teams natuurlijk nagelbijtend te wachten! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.