Ingezonden

Een geslaagde dag in Blijdorp voor de gasten van De Zonnebloem

Afgelopen woensdag stond bij De Zonnebloem een grote activiteit op de planning. Ze gingen die dag naar dierentuin Blijdorp in Rotterdam.

De vrijwilligers stonden al om 09:00 uur klaar om de gasten te ontvangen. Eén grote Avifauna bus en twee kleinere bussen, één met gasten en één voor de scootmobiels. Rond 09:50 uur vertrok de bus naar Blijdorp en eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, gingen ze eerst aan de koffie/thee en heerlijke taart. "Voor onderweg kregen we een flesje water extra, want het was wel een warme dag", vertelt een begeleider. 

De vereniging wandelde in groepjes van vijf gasten en begeleideing door het park. Daar keek iedereen zijn ogen uit in de verschillende werelddelen. In 'Oceanium' bewonderden ze de vissen en in 'Afrika' kwamen ze langs de neushoorn, de leeuw en de giraffe. In 'Azië' zagen ze de Sumatraanse tijger, de kleine panda en de olifant en de vlinders en schilpadden waren te bewonderen in de 'Amazone'.

"Rond 13:15 uur stond er een lunch klaar, broodje kaas, kopje tomatensoep en een broodje kroket, daarbij kregen we ook nog koffie, thee, karnemelk en/of melk. Kortom, de keuze was reuze." De temperatuur nam met het verloop van de dag toe. "Je zag wel dat de meeste dieren het ook warm hadden", aldus de begeleider. "Je moet flink doorlopen wil je het allemaal op één dag bezichtigen. Daarom vind ik het ook erg knap van de gasten, die alles lopend met of zonder rollator gelopen hebben zo met deze warmte."

Rond 16:00 moesten de gasten weer verzamelen bij de bus. Tijdens de busrit werden verschillende mensen bedankt, de extra vrijwilligers en de buschauffeur voor de goede zorgen en veilige reis. "Fred, Lia, Joke en natuurlijk Diana voor de organisatie, het was super geregeld en er was nog een gast, die namens iedereen bedankte voor de gezellige dag."

Om 17:00 kwamen ze weer aan bij Avifauna. "Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord en lieve en blije gasten gezien", vertelt de begeleider. "Kortom, het was een meer dan een geslaagde dag!"


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.