Een gevulde tafel met het shared dining menu van Maggie Blue
Van donderdag 24 maart t/m zondag 3 april organiseren wij de voorjaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Maggie Blue is het gezellig tafelen met het shared dining menu.
Maggie Blue doet het horecahart van Alphen aan den Rijn nét een tikkie sneller slaan. Op ieder moment van de dag, in welk gezelschap dan ook, staat er een tafel voor je klaar met zinnenstrelend eten en een glas whatever-you-feel-like. Maggie houdt ervan om al haar heerlijks met gasten te delen, daarom bieden ze tijdens de Alphens Restaurantweek een heerlijk shared dining menu aan. Geen eigen gerechten meer dus, maar een tafel vol met heerlijke gerechten!
Shared dining
De avond begin je met de kroepoek bawang, gekleurde noedel kroepoek, geserveerd met pindadip. Daarna is het tijd voor het voorgerecht. Op tafel verschijnt dan de steak tartaar, op eigen wijze aangemaakte tartaar van rund, geserveerd met crispy wonton, wakame, avocado-wasabi crème en sojalak; Salmon sashimi, dun gesneden rauwe zalm, garnituur van gember en rode peper, misodressing en koriander; en Gado gado bites, tempeh in zoete soja, geserveerd met little gem blaadjes, haricot verts, pindasaus en kokos klapper.
Dan is het moment aangebroken dat het hoofdgerecht geserveerd wordt, wat bestaat uit vier gerechten om met jouw tafelgenoten te delen. Op het menu staan Pork teriyaki, krokante karbonadereepjes in soja marinade met een lak van teriyaki, geserveerd met Chinese kool, kewpie-sesam dressing en gefrituurde uitjes; gamba piri piri, gepelde knoflook gamba’s uit de Josper oven, geserveerd met rode peper, olie van gerookte paprika en focaccia, beef rendang, Indonesisch gekruide runderstoof, geserveerd met kokos-jasmijnrijst, ingelegde groente en bosui; en mosquito fries, crunchy friet, geserveerd met knoflook en peterselie boter, aioli en kruiden.
Hopelijk heb je na deze heerlijke gerechten nog plek voor een dessert. Op het menu staat namelijk een oreo cheesecake met butterscotch. Yum! Toch meer zin in iets hartigs als afsluiter van de avond? Voor een meerprijs van € 7,50 geniet je van een selectie van kazen geserveerd met vijgenbrood, confituren en druivenmosterd.
Alphens Restaurantweek
Van donderdag 24 maart t/m zondag 3 april leggen diverse restaurants uit Alphen en omgeving jou weer in de watten met een heerlijk meergangendiner. Geniet van de lekkerste gerechten bij één van de deelnemende restaurants. Je kunt kiezen uit verschillende prijsklassen, dus er zit altijd iets tussen dat bij jou past! Dineer bij jouw favoriete restaurant of kies juist eens voor wat anders. Het kan allemaal tijdens de Alphens Restaurantweek.
Zin in een tafel vol met overheerlijke gerechten? Reserveer dan snel op www.alphensrestaurantweek.nl. Hier kun je ook de menukaarten en andere deelnemers terugvinden.