Josh Walet
Advertorial Winkels

Een groot assortiment aan boeken, puzzels, spellen én cadeaus bij Boekhandel Haasbeek

Boekhandel Haasbeek bevindt zich inmiddels zo’n acht maanden in de Sint Jorisstraat. Het pand is overzichtelijker en het assortiment aan boeken is groter. Maar wist je dat Haasbeek veel meer verkoopt? De winkel ligt boordevol puzzels, spellen, cadeaus en andere leuke hebbedingen!

Klanten zijn het er eigenlijk allemaal over eens: de nieuwe winkel van Boekhandel Haasbeek aan de Sint Jorisstraat is een wereld van verschil met het oude pand in de Julianastraat, in positieve zin. De winkel is ruimer, overzichtelijker en past hier veel beter in het straatbeeld. Dat beamen de medewerkers ook. “Een winkel in de vorm van een rechthoek maakt het veel overzichtelijker. We kunnen ook sneller zien of klanten hulp nodig hebben. Doordat we nu bovendien tussen de andere winkels zitten, hebben we een stuk meer aanloop”, vertelt Els Zoetendaal, die sinds 1 april de nieuwe filiaalmanager is bij Boekhandel Haasbeek.

Puzzels, spellen en cadeaus

Haasbeek staat natuurlijk bekend om het grote assortiment boeken, maar wist je dat ze veel meer verkopen dan dat? Je kunt er uitstekend terecht als je op zoek bent naar een nieuw spel, cadeautjes of andere hebbedingen. Bij binnenkomst loop je vrijwel direct tegen een thematafel met leuke hebbedingen aan, waaronder ook een tafel die helemaal gevuld is met Harry Potter merchandise. “Harry Potter blijft het goed doen, ondanks dat de boeken en films jaren geleden zijn uitgebracht.”

Vlak daarachter begint de spellenafdeling, ingedeeld van algemeen naar jeugd. “Onze collectie wijkt af van spellenwinkel Hoge Ogen. De spellen die wij hebben zijn meer gezelschapsspellen en familiespellen”, merkt Els op. Daarnaast vind je in de winkel ook shaped puzzels en brainpuzzels, die beide steeds meer aan populariteit winnen. De spellen voor de kids zijn herkenbaar aan de kast gevuld met gele dozen. En dat wekt aandacht. “We zien kinderen er vaak gelijk naartoe hollen als ze de winkel binnenkomen”, lacht Els.

Verder vind je in de winkel een groot assortiment aan kantoorartikelen, schoolspullen, knutselspullen, cadeauartikelen en spullen om cadeaus mee in te pakken. “Van inpakpapier en lint tot aan leuke tasjes en zakjes – we hebben alles! Onze inkoopster houdt bovendien alles in de gaten en vindt altijd leuke nieuwe cadeaus. Er is dan ook veel keuze en we veranderen ons assortiment regelmatig, vaak wisselt het ook met het seizoen. Nu de lente is aangebroken krijgen we bijvoorbeeld leuke pakketjes voor kinderen waarmee ze de natuur kunnen onderzoeken.”

Tekst loopt door onder de foto

haasbeek gifts_Josh.jpeg

Een musthave voor boekenliefhebbers zijn de literaire t-shirts, bedrukt met citaten van schrijvers, grapjes en tekeningen. “Deze t-shirts verkopen we sinds een paar maanden en we krijgen daar echt leuke reacties op.” Uiteraard kun je de winkel niet uitlopen zonder gesnuffeld te hebben tussen de vele wenskaarten die langs de wand staan. “Na de verhuizing hebben we de helft van de wenskaarten vernieuwd en we blijven ook vernieuwen. We zien dat mensen eigenlijk altijd wel naar de wand toe lopen om even lekker rond te neuzen.”

Groot assortiment aan boeken

Natuurlijk kunnen we de boeken niet buiten beschouwing laten, zeker omdat het assortiment na de verhuizing naar het nieuwe pand behoorlijk is uitgebreid. Voorin de winkel vind je de nieuwe literatuur en populaire non-fictie boeken. De selectie top 10 boeken wordt om de paar weken aangepast. Aan de rechterkant vind je boekenkasten gevuld met literatuur en romans. Even verderop vind je de non-fictie boeken. De tafel met kookboeken ligt ook vol met leuke gadgets zoals een kookwekker en een snijplank in de vorm van een gitaar.

Kinderen hebben een apart hoekje gekregen in de winkel, waar de boekenkasten extra opgevrolijkt zijn met een leuke prent en plantjes. De knuffeldieren mogen daar natuurlijk ook niet ontbreken. Voor de jongvolwassenen en mensen die graag Engelse boeken lezen is er ook volop keuze. De winkel is zelfs voorzien van een #BookTok tafel die vol ligt met boeken die populair zijn op TikTok. “Zelf besteden we daar ook steeds meer aandacht aan. We hebben ook een aantal jonge medewerkers in ons midden die daar enthousiast mee bezig zijn. Het gaat steeds meer leven!”

Nieuw is een aparte afdeling voor tweedehands en antiquarische boeken, helemaal achterin de winkel, te herkennen aan de grote letters die samen ‘antiquariaat’ vormen. “Er was veel vraag naar tweedehands boeken, dus daar hebben we gehoor aan gegeven”, vertelt Els. Dat betekent echter niet dat je hier boeken kunt krijgen die je ook verderop in de winkel nieuw kan kopen. “Als een boek na een paar jaar niet meer verkoopt wordt het niet meer gedrukt en dan is het vaak lastiger om een exemplaar te bemachtigen. Ons antiquariaat is echt gericht op zulke boeken. Daarnaast staan er ook hardcover edities met een luxe uitstraling, uiteraard wel voor een leuk prijsje.”

Ben je nog niet binnen wezen kijken bij Boekhandel Haasbeek? Of ben je nieuwsgierig naar hun assortiment aan boeken, puzzels, spellen en cadeaus? Loop vooral eens binnen! Boekhandel Haasbeek is gevestigd aan de Sint Jorisstraat 13 in Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.