Ashram College

Een indoor skatebaan in Alphen aan den Rijn, dat zien Sven en Ezra wel zitten

Voor brugklasleerlingen Sven en Ezra van het Ashram College in Alphen aan den Rijn was dinsdag een spannende dag. Zij gingen namelijk met wethouder Gert-Jan Schotanus in gesprek over het openen van een indoor skatebaan in Alphen aan den Rijn.

Op het Ashram College worden leerlingen uitgedaagd om hun creativiteit en vindingrijkheid te benutten. Dat gebeurt bij de kunstvakken, maar ook bij de projecten die sinds een aantal jaren onderdeel zijn van het onderwijs op het Ashram College. Leerlingen starten aan de hand van een zelfgekozen onderwerp een eigen project. Onder begeleiding van de vakdocenten start het project altijd met het formuleren van een onderzoeksvraag.

In het geval van Sven en Ezra ging dat over de vraag ‘Hoe kunnen we een indoor skatebaan openen?’ En met wie kun je het antwoord op die vraag beter bespreken dan met wethouder Gert-Jan Schotanus van Sport en Onderwijs? De wethouder stond de leerlingen dinsdag uitgebreid te woord en dacht enthousiast mee over de mogelijkheden die er zijn. Een memorabel moment voor Sven en Ezra, die in juni het eindproduct van het project opleveren tijdens een presentatie aan hun ouders en de vakdocent.

Hoe zou jij het vinden als Alphen aan den Rijn een indoor skatebaan zou krijgen?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen. 

Sport gisteren 11:50

Supporters opgelet: Hier kijk je zondag het EK voetbal in Alphen

Zondag om 15:00 uur begint het Nederlands Elftal aan hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Polen. Op diverse locaties in Alphen aan den Rijn kun je de wedstrijd live op grote schermen bekijken. Ontdek hier waar je kunt genieten van deze spannende wedstrijd.