Ashram College

Een indoor skatebaan in Alphen aan den Rijn, dat zien Sven en Ezra wel zitten

Voor brugklasleerlingen Sven en Ezra van het Ashram College in Alphen aan den Rijn was dinsdag een spannende dag. Zij gingen namelijk met wethouder Gert-Jan Schotanus in gesprek over het openen van een indoor skatebaan in Alphen aan den Rijn.

Op het Ashram College worden leerlingen uitgedaagd om hun creativiteit en vindingrijkheid te benutten. Dat gebeurt bij de kunstvakken, maar ook bij de projecten die sinds een aantal jaren onderdeel zijn van het onderwijs op het Ashram College. Leerlingen starten aan de hand van een zelfgekozen onderwerp een eigen project. Onder begeleiding van de vakdocenten start het project altijd met het formuleren van een onderzoeksvraag.

In het geval van Sven en Ezra ging dat over de vraag ‘Hoe kunnen we een indoor skatebaan openen?’ En met wie kun je het antwoord op die vraag beter bespreken dan met wethouder Gert-Jan Schotanus van Sport en Onderwijs? De wethouder stond de leerlingen dinsdag uitgebreid te woord en dacht enthousiast mee over de mogelijkheden die er zijn. Een memorabel moment voor Sven en Ezra, die in juni het eindproduct van het project opleveren tijdens een presentatie aan hun ouders en de vakdocent.

Hoe zou jij het vinden als Alphen aan den Rijn een indoor skatebaan zou krijgen?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.