Josh Walet

Een interview met Damian, de magneetvisser die een wapen uit de Rijn viste

Gisteravond rond 20:00 uur haalde Damian van Vliet (12) met een magneet een wapen uit het water op de Prins Clauskade in het centrum van Alphen. Wij spraken Damian en zijn vader over deze gebeurtenis.  

Doe je vaker aan magneetvissen? En waar doe je dat meestal?

Damian: “Ik doe eigenlijk elke dag wel aan magneetvissen. Zeker in de vakantie ga ik elke dag even naar buiten om te kijken wat ik kan vangen. Meestal doe ik dat aan de kade aan de Rijn in Alphen.”

Waarom ben je begonnen met magneetvissen?

Damian: “Ik vind het leuk om oude spullen op te vissen uit het water. Magneetvissen doe ik al een tijdje, het is echt mijn hobby geworden. Het liefst doe ik het de hele dag.”

Vader: “We hebben laatst toevallig nog een krachtigere magneet erbij gekocht. Daar heeft hij gister het wapen ook mee uit het water gehaald. Vaak gaan we met zijn tweeën naar het water om met een magneet te vissen, maar gisteravond had ik geen zin. Achteraf heb ik daar stiekem wel spijt van. Het is natuurlijk niet elke dag dat je een wapen uit de Rijn vist.”

Wat was je reactie toen je het pistool uit het water haalde? Heb je gelijk de politie gebeld of ben je eerst naar je ouders gegaan?

Damian: “Eerst had ik niet eens door dat het een wapen was. Toen ik het uit het water haalde dacht ik dat het een brok metaal was. Pas toen ik het omdraaide besefte ik me dat het om een wapen ging. Eerst twijfelde ik. Ik wist niet of het echt was. Maar omdat het wapen zo zwaar was had ik er een slecht gevoel over. Omdat ik geen mobieltje bij me had en mijn huis te ver weg was, ben ik naar een terrasje gelopen en daar is de politie gebeld. Ik wist dat ik het wapen beter niet kon aanraken, dus die heb ik in het water laten hangen totdat de politie er was. Zij hebben het wapen toen meegenomen.”

Vader: “Rond een uur of 9 stond hij opeens bij mij voor de deur, helemaal hyper. Ik geloofde eerst niet dat het echt was, want dit maak je eigenlijk nooit mee. Je ziet zoiets wel eens op het nieuws voorbij komen, maar je verwacht niet dat je zoon een wapen uit het water opvist.”

Heb je wel vaker iets uit het water gehaald met magneetvissen?

Damian: “Ik haal wel vaker iets uit het water met mijn magneet, maar ik heb nog nooit zoiets als een wapen uit het water weten te halen. Vorige week was ik samen met een vriend aan het magneetvissen en toen viste hij een kogel uit het water. Dat was een hele oude kogel uit de oorlogstijd, dus die staat nu in de vensterbank bij zijn verzameling.”

Vader: “Volgens mij is het ook vrij uniek om een wapen uit de Rijn te vissen. In Alphen is dit volgens mij nog nooit voorgekomen.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:12

‘State of the art’ woonplezier in de Kloostertuinen

In Alphen aan den Rijn is het mooi, rustig en centraal wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Burggooi, waar binnenkort het project Kloostertuinen fase 3 verrijst. Alle woningen krijgen hier een warmtepomp en zijn volledig gasloos.  

Politiek vandaag 14:52

Nieuw Elan viert 10-jarig bestaan

Maandag 23 september bestaat Nieuw Elan 10 jaar. Met de politiek ervaren Gerard van As als kartrekker, werd in 2009 een lokale politiek partij opgericht. Een decennium later is de partij de grootste in Alphense gemeenteraad en heeft zij 2 wethouders in het college. 

Evenementen vandaag 13:01

Line up Das Winterfest & Winterlake bekend

Alphen krijgt een nieuw festival. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020 vindt Das Winterfest & Winterlake plaats op evenemententerrein De Bijlen. Vandaag is de line up bekend gemaakt!  

Horeca vandaag 12:03

Officiële opening Knøss

Sinds 5 juli is er op de Van Mandersloostraat een nieuw restaurant geopend: Knøss. Vandaag op 21 september om 10:00 uur verzorgde niemand minder dan burgemeester Liesbeth Spies de officiële opening van het Scandinavische restaurant.