Josh Walet

Een interview met Damian, de magneetvisser die een wapen uit de Rijn viste

Gisteravond rond 20:00 uur haalde Damian van Vliet (12) met een magneet een wapen uit het water op de Prins Clauskade in het centrum van Alphen. Wij spraken Damian en zijn vader over deze gebeurtenis.  

Doe je vaker aan magneetvissen? En waar doe je dat meestal?

Damian: “Ik doe eigenlijk elke dag wel aan magneetvissen. Zeker in de vakantie ga ik elke dag even naar buiten om te kijken wat ik kan vangen. Meestal doe ik dat aan de kade aan de Rijn in Alphen.”

Waarom ben je begonnen met magneetvissen?

Damian: “Ik vind het leuk om oude spullen op te vissen uit het water. Magneetvissen doe ik al een tijdje, het is echt mijn hobby geworden. Het liefst doe ik het de hele dag.”

Vader: “We hebben laatst toevallig nog een krachtigere magneet erbij gekocht. Daar heeft hij gister het wapen ook mee uit het water gehaald. Vaak gaan we met zijn tweeën naar het water om met een magneet te vissen, maar gisteravond had ik geen zin. Achteraf heb ik daar stiekem wel spijt van. Het is natuurlijk niet elke dag dat je een wapen uit de Rijn vist.”

Wat was je reactie toen je het pistool uit het water haalde? Heb je gelijk de politie gebeld of ben je eerst naar je ouders gegaan?

Damian: “Eerst had ik niet eens door dat het een wapen was. Toen ik het uit het water haalde dacht ik dat het een brok metaal was. Pas toen ik het omdraaide besefte ik me dat het om een wapen ging. Eerst twijfelde ik. Ik wist niet of het echt was. Maar omdat het wapen zo zwaar was had ik er een slecht gevoel over. Omdat ik geen mobieltje bij me had en mijn huis te ver weg was, ben ik naar een terrasje gelopen en daar is de politie gebeld. Ik wist dat ik het wapen beter niet kon aanraken, dus die heb ik in het water laten hangen totdat de politie er was. Zij hebben het wapen toen meegenomen.”

Vader: “Rond een uur of 9 stond hij opeens bij mij voor de deur, helemaal hyper. Ik geloofde eerst niet dat het echt was, want dit maak je eigenlijk nooit mee. Je ziet zoiets wel eens op het nieuws voorbij komen, maar je verwacht niet dat je zoon een wapen uit het water opvist.”

Heb je wel vaker iets uit het water gehaald met magneetvissen?

Damian: “Ik haal wel vaker iets uit het water met mijn magneet, maar ik heb nog nooit zoiets als een wapen uit het water weten te halen. Vorige week was ik samen met een vriend aan het magneetvissen en toen viste hij een kogel uit het water. Dat was een hele oude kogel uit de oorlogstijd, dus die staat nu in de vensterbank bij zijn verzameling.”

Vader: “Volgens mij is het ook vrij uniek om een wapen uit de Rijn te vissen. In Alphen is dit volgens mij nog nooit voorgekomen.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 13:39

Buurt-AED geplaatst in Oude Ambachtenwijk

In de Oude Ambachtenwijk is bij de Huisartsenpraktijk Het Ambacht aan de Mandenvlechter 10B een Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst.

Advertorial Overige gisteren 11:11

Brugklassers strijden tijdens Alphense finale Read2Me

Op dinsdagavond 10 maart gaan acht voorlezers de strijd met elkaar aan: wie is de beste voorlezer? Wie weet de jury en het publiek het meest te boeien? Wie zorgt er voor dat iedereen, op het moment dat de voorlezer klaar is, denkt: lees alsjeblieft door, ik wil weten hoe het afloopt!

Calamiteiten gisteren 01:33

Dode en gewonden bij steekpartij

Aan het Topaasplantsoen in Alphen aan den Rijn zijn in de nacht van zaterdag op zondag een dode en meerdere gewonden gevallen bij een steekpartij. Het incident gebeurde rond de klok van 00:45 uur.

Gemeente 22 feb. 2020 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.