Josh Walet

Een interview met Damian, de magneetvisser die een wapen uit de Rijn viste

Gisteravond rond 20:00 uur haalde Damian van Vliet (12) met een magneet een wapen uit het water op de Prins Clauskade in het centrum van Alphen. Wij spraken Damian en zijn vader over deze gebeurtenis.  

Doe je vaker aan magneetvissen? En waar doe je dat meestal?

Damian: “Ik doe eigenlijk elke dag wel aan magneetvissen. Zeker in de vakantie ga ik elke dag even naar buiten om te kijken wat ik kan vangen. Meestal doe ik dat aan de kade aan de Rijn in Alphen.”

Waarom ben je begonnen met magneetvissen?

Damian: “Ik vind het leuk om oude spullen op te vissen uit het water. Magneetvissen doe ik al een tijdje, het is echt mijn hobby geworden. Het liefst doe ik het de hele dag.”

Vader: “We hebben laatst toevallig nog een krachtigere magneet erbij gekocht. Daar heeft hij gister het wapen ook mee uit het water gehaald. Vaak gaan we met zijn tweeën naar het water om met een magneet te vissen, maar gisteravond had ik geen zin. Achteraf heb ik daar stiekem wel spijt van. Het is natuurlijk niet elke dag dat je een wapen uit de Rijn vist.”

Wat was je reactie toen je het pistool uit het water haalde? Heb je gelijk de politie gebeld of ben je eerst naar je ouders gegaan?

Damian: “Eerst had ik niet eens door dat het een wapen was. Toen ik het uit het water haalde dacht ik dat het een brok metaal was. Pas toen ik het omdraaide besefte ik me dat het om een wapen ging. Eerst twijfelde ik. Ik wist niet of het echt was. Maar omdat het wapen zo zwaar was had ik er een slecht gevoel over. Omdat ik geen mobieltje bij me had en mijn huis te ver weg was, ben ik naar een terrasje gelopen en daar is de politie gebeld. Ik wist dat ik het wapen beter niet kon aanraken, dus die heb ik in het water laten hangen totdat de politie er was. Zij hebben het wapen toen meegenomen.”

Vader: “Rond een uur of 9 stond hij opeens bij mij voor de deur, helemaal hyper. Ik geloofde eerst niet dat het echt was, want dit maak je eigenlijk nooit mee. Je ziet zoiets wel eens op het nieuws voorbij komen, maar je verwacht niet dat je zoon een wapen uit het water opvist.”

Heb je wel vaker iets uit het water gehaald met magneetvissen?

Damian: “Ik haal wel vaker iets uit het water met mijn magneet, maar ik heb nog nooit zoiets als een wapen uit het water weten te halen. Vorige week was ik samen met een vriend aan het magneetvissen en toen viste hij een kogel uit het water. Dat was een hele oude kogel uit de oorlogstijd, dus die staat nu in de vensterbank bij zijn verzameling.”

Vader: “Volgens mij is het ook vrij uniek om een wapen uit de Rijn te vissen. In Alphen is dit volgens mij nog nooit voorgekomen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.