Josh Walet

Eén jaar kinderen aan het woord in Alphen aan den Rijn

Het is vandaag precies één jaar geleden dat kinderburgemeester Elmehdi, de kinderwethouders en de kinderraad van gemeente Alphen aan den Rijn werden benoemd. Een jaar waarin er veel is gebeurd. Van de nieuwjaarsreceptie en de kinderraadsvergaderingen tot Alphens Got Talent.

“We zijn al een jaar onderweg als kinderburgemeester, kinderraad en kinderwethouders en wat is er veel gebeurd! En vandaag is het ook nog eens de Internationale Dag voor de Rechten van het kind”, aldus de kinderburgemeester, kinderraad en de kinderwethouders. “Wij zijn trots dat we in onze gemeente het afgelopen jaar zoveel bijzondere momenten hebben gehad waarop wij konden staan voor onze rechten. En het is nog niet voorbij, want we hebben nog een half jaar te gaan voor we het stokje overdragen aan onze opvolgers. Wij kijken ernaar uit!”

Burgemeester Liesbeth Spies spreekt vol lof over de kinderen. “Wat ben ik trots op Elmehdi, de kinderwethouders en de kinderraadsleden. Zij hebben als eerste kinderen de taak gekregen om de stem van alle kinderen uit de gemeente te laten horen en dat hebben ze nu al fantastisch gedaan. Ik zie uit naar wat er nog komen gaat en wil Elmehdi en de anderen van harte feliciteren met deze mijlpaal.”

Wat is er allemaal gebeurd?

Op 20 november 2019 werd Elmehdi gekozen als de eerste kinderburgemeester van de gemeente. Een paar dagen later kon Elmehdi gelijk al aan de slag, want op 23 november heette hij Sinterklaas welkom in Benthuizen. In het nieuwe jaar gaf hij op 6 januari samen met burgemeester Liesbeth Spies een speech op de Nieuwjaarsreceptie. De eerste kinderraadsvergadering vond plaats op 22 januari, waarbij ook het bijzondere kunstwerk levenslicht werd onthuld.

In maart schreven kinderburgemeester Elmehdi en burgemeester Spies een brief aan alle kinderen van Alphen aan den Rijn in verband met de uitbraak van het coronavirus. Bij de start van de meivakantie werd er opnieuw een brief geschreven. In het kader van corona deed Elmehdi op 7 mei ook mee aan de landelijke coronathuisblijf-challenge op Instagram. Toen de basisscholen weer mochten beginnen, namen de burgemeesters een filmpje op voor de terugkeer naar school op het schoolplein van de school van Elmehdi.

De tweede kinderraadsvergadering op 17 juni stond in het teken van coronaproof ideeën bedenken voor een leuke zomer. Ook werd er bekend dat de termijn van de kinderburgemeester, kinderraad en kinderwethouders met een half jaar wordt verlengd. Op 22 augustus vond de opening van de alternatieve editie van het vakantiespel plaats. De week werd op 28 augustus feestelijk afgesloten met Alphens Got Talent.

Ook waren de kinderen betrokken bij de bekendmaking van de winnaars van de Lions Peace Poster Contest op 1 november, de Week van Respect die begon op 9 november, en op 11 november stuurden de burgemeesters opnieuw een brief aan alle kinderen van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Kinderburgemeester opzet collage_nieuwsbericht.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.