Advertorial Winkels

Een kijkje in de toekomst

Durven we het aan? Een kijkje in de toekomst te nemen? Hoe zou de wereld er over een paar jaar uitzien? Hoe gaat de schoenenbranche zich ontwikkelen? Dat er een hoop gaat veranderen, dat is een ding wat zeker is. Kijkend naar het verleden is dat altijd al zo geweest. Kees van Keeken werpt een blik op de toekomst.

Een branche die volop in ontwikkeling is
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ook de schoenenbranche kan hiervan profiteren door zich verder te ontwikkelen. Kees voorspelt dat de schoenenbranche een snelle ontwikkeling zal moeten gaan doormaken. Schoenen worden vaak nog op een traditionele manier gemaakt, waarbij veel handwerk en heel veel onderdelen nodig zijn. Ook leer is nog niet bepaald een duurzaam gemaakt product. De eerste "recyclable" schoen is dit jaar een feit: Sportmerk Adidas heeft deze primeur gebracht. 

”Op dit moment is de kwaliteit nog niet zo goed als een leren schoen, maar ik verwacht dat de technologische ontwikkeling hier de komende tijd wel verandering in gaat brengen", vertelt Kees van Keeken. "We merken dat onze klanten steeds vaker vragen naar het duurzame en maatschappelijk verantwoorde karakter van de schoenen die wij verkopen. Juist met inkopen zullen we hier dus ook steeds beter op gaan letten. Uiteraard zullen we hierbij geen concessies doen aan kwaliteit, uiterlijk en comfort.”

Technieken inzetten om de klant beter te helpen
Het aantal winkels in Nederland daalt in rap tempo. De winkels zullen echter niet verdwijnen, maar de functie verandert zeker wel. De winkel wordt meer een plek van ontmoeten, ervaren en proberen. De winkels die overblijven zullen groter en completer worden. Hierbij is de aandacht die goed gekwalificeerd personeel aan de klanten schenkt onmisbaar. Zij zullen ervoor zorgen dat een klant zich gehoord en ècht begrepen voelt.

Kees van Keeken: ''Het is onze uitdaging om de problemen van onze klanten op te lossen en daarbij gaan we heel ver!''

Dit geldt zowel voor voeten-gezondheid als stijladvies. De technieken gaan Van Keeken helpen om de klanten hier steeds beter mee te kunnen verrassen. Op dit moment meet Van Keeken de voeten al via een 3D scanner op. "Wie weet staat er over een paar jaar een 3D-printer in de winkel die schoenen op maat kan maken. En wat denk je van een schoenen-abonnement of een schoen die gratis verstrekt wordt waarbij de gebruiker “betaalt” met de data die de drager al wandelend verzamelt en beschikbaar stelt?" Alles is mogelijk, maar of alles gewenst is? De toekomst zal het leren...


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Op donderdagochtend, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.