Cathrien van de Veerdonk
Advertorial Theater

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Maar voordat hij zijn zendmicrofoon aan de wilgen hangt, trakteert Van de Veerdonk je op zijn allerbeste show ooit: "Podiumbeest Ontsnapt!". Het is de laatste kans om kennis te maken met Van der Veerdonk voor hij ermee stopt. Dat wil je niet missen want zijn shows zijn altijd doorspekt met zijn kenmerkende oneliners, maffe verdraaiingen en prettig gestoorde meningen. Een lachsalvo gegarandeerd, met een rooie draad die door het hele programma loopt.

Het decor, een ware ode aan de Veerdonkiaanse traditie, doet denken aan een bizarre milieustraat waar zelfs een doorsnee theater zijn vingers bij af zou likken. Natuurlijk is er ook een pauze, want volgens Van de Veerdonk behoort dat tot de mensenrechten!

Maar waarom zou hij in hemelsnaam stoppen? Deze vraag blijft na afloop ongetwijfeld in je hoofd rondspoken. Een antwoord dat wellicht alleen Van de Veerdonk zelf kan geven.

Mark van de Veerdonk staat nog tot juni 2024 op de Nederlandse theaters, dus grijp je kans om getuige te zijn van het einde van een tijdperk.

Meer info en kaarten

Tickets

Mark van de Veerdonk – Podiumbeest Ontsnapt is op donderdag 2 mei om 20:30 te zien in Castellum. Kaarten zijn te koop via www.castellum.nl of aan de theaterkassa (di t/m za: 12:00 - 14:00 uur).


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.