Josh Walet

Een landelijk vuurwerkverbod? Wat de Gemeente Alphen aan den Rijn betreft wel

Persbureau ANP heeft dit jaar gemeentes opnieuw gevraagd hoe zij tegenover een landelijk vuurwerkverbod staan. Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn heeft deze vraag ook beantwoord.

Het ANP heeft antwoord gekregen van ongeveer tweehonderd gemeenten. De meeste gemeenten laten weten neutraal te zijn en de beslissing over te laten aan de landelijke politiek. Het Alphense college laat weten dat ze positief tegenover een landelijk verbod staan en stellen dat er wat hen betreft een vuurwerkverbod in het land kan komen.

Buurgemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop zijn tegen een vuurwerkverbod. Zij zijn de enige twee gemeenten in de provincie Zuid-Holland die tegen een landelijk vuurwerkverbod. Gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zoetermeer zijn voorstanders van een landelijk vuurwerkverbod.

Na de verkiezingen is een landelijk vuurwerkverbod echter minder waarschijnlijk geworden. De partijen VVD, PVV, NSC en BBB zijn tegenstanders van een dergelijk verbod, evenals de kleinere fracties van FvD, JA21 en SP. Gezamenlijk bezetten zij meer dan 90 zetels, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat er op korte termijn nieuw landelijk beleid wordt geïmplementeerd met betrekking tot vuurwerk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.