Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Een les in het Engels op het Scala College

Een les in het Engels over wielrennen of emoties in plaats van rekenen of geschiedenis? Jazeker! Donderdag gaven derdeklassers uit het tweetalig onderbouwteam van het Scala College een les in het Engels in het kader van de Dag van de Talen. 

De leerlingen uit klas 3 tweetalig havo en tweetalig vwo hebben lesjes verzorgd op basisscholen in Alphen en omstreken. Al in de eerste schoolweek zijn de leerlingen gestart met de voorbereidingen. Ze hebben contact opgenomen met hun voormalige basisschool en hebben zich verdiept in een onderwerp naar keuze. Dat moest wel aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen in groep 7 en 8. Om er een aantrekkelijke les van de te maken zijn ook filmpjes, quizjes en andere activerende werkvormen toegevoegd.  

De Dag van de Talen is op maandag 26 september en is een initiatief van de Europese Raad om het leren van vreemde talen te stimuleren. Met deze activiteit hebben de tto-leerlingen van het Scala College daar zeker een bijdrage aan geleverd. 

 Scala College  Scala College


Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.