Algemeen

Een mooie 7,9 voor de renovatie Javastraat

WonenCentraal heeft de renovatie van 51 huurwoningen in de Javastraat, Surinamestraat, Nassaustraat en Wilhelminalaan afgerond. In drie maanden tijd heeft BAM Woningbouw de woningen van binnen en een deel van de woningen ook van buiten opgeknapt. 

Tevreden bewoners
Tijdens de werkzaamheden zijn de bewoners goed begeleid en opgevangen. Bewoners zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat: ze geven de renovatie een eindcijfer van een 7,9.

Kleuren kiezen
Van de 51 woningen zijn er 25 gebouwd in de jaren vijftig en 26 woningen uit de tachtiger jaren. Dat betekent dat niet overal dezelfde werkzaamheden zijn uitgevoerd. WonenCentraal heeft waar nodig keukens, badkamers en toiletten laten vernieuwen. Bewoners konden daarbij kiezen uit een aantal kleuren en formaten van wand- en vloertegels, keukenkastjes en aanrechtbladen. Ook zijn de kozijnen geschilderd en werden nieuwe voordeuren geplaatst. In de oudere woningen heeft de corporatie de mechanische ventilatie verbeterd, de kruipruimten geïsoleerd en houten woonkamervloeren gerepareerd of zelfs vernieuwd.

Energie besparen
De jaren vijftig-woningen hebben nieuwe kunststof kozijnen gekregen, waarbij bewoners per woonblok de kleuren van de kozijnen hebben gekozen. Daarnaast konden zij tegen een geringe huurverhoging kiezen voor een energiebesparingspakket met dakisolatie, spouwisolatie en HR++ beglazing waar nu nog enkel glas zit. Hiermee kunnen bewoners hun energierekening verlagen. Dat betekent minder woonlasten, vooral ook in de toekomst.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.