Alphen Schittert

Een nieuw fenomeen in Alphen aan den Rijn: de afvalestafette

Alphen aan den Rijn is sinds kort een nieuw initiatief rijker. Alphen Schittert, een vrijwilligersorganisatie die streeft naar een zwerfvuilvrije gemeente, heeft namelijk een heuse afvalestafette voor bedrijven in het leven geroepen.

Alphen Schittert is een vrijwilligerscollectief dat sinds de oprichting twee jaar geleden streeft naar een zwerfvuilvrij Alphen aan den Rijn. Zo’n tachtig vrijwilligers zijn inmiddels aangehaakt en gaan gewapend met een grijper en vuilniszak regelmatig ‘jutten’ in Alphen en omgeving. Als groep gaan ze iedere laatste zondag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur met elkaar aan de slag. Zij worden daarbij ondersteund door de Schone Buurt Coaches van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Tekst loopt door onder de foto

afvalestafette alphen schittert 2.jpg

Onlangs introduceerde de club vrijwilligers een nieuw initiatief: de afvalestafette, speciaal bedoeld voor bedrijven. “Het idee is overgewaaid uit Schouwen-Duiveland. Het idee is dat bedrijven zich actief inzetten voor een schonere omgeving in en om hun bedrijf. Niet eenmalig maar met grote regelmaat, zodat het ook schoon blijft. Na de aftrap geven ze het stokje door aan een ander bedrijf”, legt Ronic Weijenberg van Alphen Schittert uit.

Electrolux had de primeur. Tijdens de aftrap hebben meer dan twintig vrijwilligers samen met wethouder Gert-Jan Schotanus in één uur tijd een enorme berg afval verzameld. “We zijn trots op dit bedrijf dat een volgende stap zet op weg naar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.” Electrolux heeft het stokje inmiddels overgedragen aan Numatic.

Benieuwd naar het vervolg van de afvalestafette of de andere activiteiten van Alphen Schittert? Check dan hun Facebook en Instagram.

afvalestafette alphen schittert 5.jpg

afvalestafette alphen schittert 4.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 gisteren 12:21

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Theater gisteren 10:56

Superjuffie vliegt naar Theater Castellum

Woensdag 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Castellum heeft een wel heel bijzondere juf die naar het theater komt vliegen, namelijk Superjuffie.

Werken gisteren 09:33

De nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.