Pixabay

Een nieuwe woning inrichten in Alphen aan de Rijn

Wist je dat Alphen aan de Rijn waarschijnlijk haar naam te danken heeft aan het Romeinse castellum Albanianae? Het woord Albanianae betekent namelijk: nederzetting aan het witte water. Daarnaast staat de stad ook bekend om verschillende oorlogsmonumenten en aan paar Rijksmonumenten. Een ander feitje van deze stad, is dat de misdaadcijfers buitengewoon laag blijven. Dit maakt deze stad de ideale plek om te wonen. Heb jij net een huis gekocht in Alphen aan de Rijn? Of ben je van plan dit te doen? En kun je tips voor het inrichten van de woning gebruiken? Dan is dit artikel voor jou!

Kies de beste interieurstijl 

Bij het inrichten van een woning is het erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de woonkamer. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Het is een ruimte waar we veel tijd spenderen en bezoek ontvangen. Het is dan fijn als de woonkamer aan al onze wensen en behoeften voldoet. Wanneer je een woning gaat inrichten, is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende interieurstijlen. Hierbij kun je denken aan een industriële stijl, moderne stijl, landelijke stijl, minimalistische stijl en nog veel meer. Vind je het lastig om één stijl te kiezen? Dan kun je er ook voor kiezen om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Op deze manier kun je je eigen persoonlijke stijl creëren. Houdt er wel rekening mee dat de stijlen die je combineert, elkaar complimenteren. Bij het kiezen van de meubels, kun je beginnen met een salontafel en lamp, omdat dit het middelpunt van de kamer is. Daarna kun je eventueel banken en fauteuils met elkaar mixen en matchen voor een speels effect. Je kunt er zeker van zijn dat jouw banken comfortabel zijn, door langs een showroom te lopen. 

De woonkamer en eetkamer 

Sommige mensen plaatsen hun eetruimte in de keuken. Heb je een ruime woonkamer? Dan kun je dit ook in de woonkamer plaatsen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je kiezen voor een grote houten eettafel. Wat fijn is hieraan, is dat je met een grote groep mensen kunt genieten van elkaars gezelschap onder het genot van een rode glas wijn en een heerlijke maaltijd. Heb je minder ruimte tot je beschikking? Dan kun je voor een kleine tafel kiezen, waarmee je een knus eethoekje kunt creëren. 

Samengevat, Alphen aan de Rijn is de ideale plek om te wonen, omdat het een veilige stad is. Heb jij er net een woning gekocht? Dan kun je die makkelijk inrichten door eerst een interieurstijl te kiezen. Heb je veel ruimte in de woonkamer? Dan kun je de woonkamer en eetkamer in één ruimte combineren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.