Sanne en Ilze
Advertorial Overige

Een passie voor grafisch vormgeven

Sanne Rietdijk en Ilze van Aalst begonnen vorig jaar met Studio Si. Design. Inmiddels hebben de grafische vormgevers allebei hun eigen bedrijf opgericht. “We zijn allebei voor onszelf begonnen, maar versterken elkaar nog wel op verschillende fronten.”

Sanne en Ilze hebben een grote passie voor grafische vormgeving. Op jonge leeftijd waren ze al bezig met ontwerpen en hun kennis hebben ze verbreed tijdens hun studie grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Na afronding van de studie begonnen beiden vol energie met Studio Si. Design. “Alle kennis van onze stages en vakken op school hebben we in het bedrijf gestopt. Om ons verder te ontwikkelen hebben we daarnaast ook nog veel zelfstudie gedaan”, vertelt Ilze.

Alles waar een design in zit

Nu hebben Sanne en Ilze afscheid genomen van Studio Si. Design en zijn ze voor zichzelf begonnen. Sanne onder de noemer Blå Creative en Ilze richtte Studio Jubel op. Beiden houden zich bezig met alles waar een design in zit. Van logo’s, flyers en kaarten tot het ontwerpen van volledige websites. “Wel hebben we allebei onze eigen specialisatie. Ilze is meer bezig met het ontwerpen van illustraties en websites, en ik focus mij voornamelijk op branding en het bedenken van concepten”, vertelt Sanne.

Branding met Blå Creative

Bij het ontwerpen van een logo of een gehele huisstijl is contact met de klant van groot belang. “Het eindproduct moet passen bij de klant. Je moet echt op zoek naar de identiteit van een merk of een bedrijf, dat is ook één van de leukste dingen. Contact met de klant is hierbij essentieel. Alleen als dat goed verloopt kan het eindproduct een succes worden”, vertelt Sanne.

“Voordat ik echt kan beginnen met het ontwerpen, doe ik altijd onderzoek naar wie de klant is, wie de concurrenten zijn, de doelgroep, kleur, lettertypes en doe ik ontzettend veel inspiratie op. Als dat duidelijk is, dan begin ik met ontwerpen. Ik ga aan de slag met een moodboard met een kleurenpalet en ontwerp de eerste schetsen. Dit koppel ik daarna altijd terug naar de klant, zodat zij feedback kunnen geven. Daarna maak ik de huisstijl compleet.”

Nog meer opvallen en herkenbaarheid creëren met jouw huisstijl? Hiervoor heeft Sanne de gratis huisstijl check ontwikkeld. “Samen zullen we hierover brainstormen om een leuk concept te creëren zodat je meer op valt in jouw markt.” Bij interesse kun je mailen naar heyhallo@blacreative.nl of stuur een berichtje via Instagram of Facebook. Er zullen vijf bedrijven worden uitgekozen, dus wees er snel bij!

Illustraties en websites van Studio Jubel

Ilze besteedt ook veel aandacht aan overleg met de klant. “Bij het maken van een website spreken we eerst alle content voor op de pagina’s door en bepalen we welke punten de meeste aandacht zullen krijgen. Daarna maak ik een plat ontwerp, hierin laat ik zien hoe de website eruit komt te zien. Als de klant daarmee akkoord gaat, ga ik aan de slag met het bouwen van de daadwerkelijke website. Tijdens dit proces is aandacht voor de klant heel belangrijk, want hieruit kun je veel informatie halen en zorg je ervoor dat je op één lijn zit. Dat is van groot belang om tot een succesvol resultaat te komen waar alle partijen trots op kunnen zijn”, vertelt Ilze. “Bij het maken van illustraties gaat het op eenzelfde manier. Door deze vaste werkwijze creëer ik duidelijk voor mij en voor mijn klanten.”

Binnenkort komt Ilze met iets nieuws. De prints van haar illustraties kun je dan online kopen! Houd hiervoor Instagram en Facebook in de gaten.

Heb jij een grafisch vormgever nodig? Neem dan contact op met Sanne via sanne@blacreative.nl of met Ilze via ilze@studiojubel.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.