Google Street View

Een ‘Polenhotel’ op de Kalkovenweg? Dat wil LOHW niet laten gebeuren

De gemeente heeft een vergunningaanvraag in behandeling genomen om het bestaande kantoorpand aan de Kalkovenweg 16 te transformeren tot 16 studio’s en 4 appartementen. Bewonersplatform LOHW vreest dat hier mogelijk een ‘Polenhotel’ wordt gerealiseerd.

Bewonersplatform Leefbare Omgeving Heimanswetering (LOHW) is op de hoogte van de woningnood en vindt initiatieven zoals het ombouwen van leegstaande bedrijfspanden een goed plan, aangezien er grote behoefte is aan eenvoudige woonruimten voor Alphenaren die snel een huis nodig hebben. “We denken hierbij aan starters, aan gescheiden mensen en aan personen die zorg nodig hebben. Toewijzing van deze huurwoningen moet in overeenstemming gaan met de behoefte van de gemeente en/of Woonforte en de bestaande wachtlijsten.”

Waar LOHW echter niet op zit te wachten is de komst van een arbeidsmigrantenhotel. Dat zo’n ‘Polenhotel’ aan de Kalkovenweg zou komen is niet nieuw. Ruim vijf jaar geleden werd een plan hiervoor ook al geopperd voor de leegstaande bedrijfspanden op nummers 14 en 16. Dit zorgde voor flink wat onrust bij bewoners en bedrijven in de buurt. Zij richtten zich toen tegen het huisvesten van 71 arbeidsmigranten in de twee leegstaande bedrijfspanden. Ook de gemeente wees het plan af, dit met oog op veiligheid en verwachte overlast in de buurt.

Met deze vergunningaanvraag vreest het bewonersplatform dat opnieuw een poging wordt gedaan om in het leegstaande bedrijfspand op nummer 16 een ‘Polenhotel’ te realiseren. En daar zitten buurtbewoners niet op te wachten. “Deze aanvraag voor het verbouwen van een kantoorpand op het industrieterrein tot woonruimte vereist een wijziging van het bestemmingsplan en het mag geen verkapte methode zijn om alsnog een ‘Polenhotel’ te realiseren”, vindt LOHW.

Inmiddels hebben diverse bewoners zich aangemeld om een actieve bijdrage te leveren aan bezwaarmaking tegen de mogelijke komst van een arbeidsmigrantenhotel op de Kalkovenweg 16.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”