Advertorial Politiek plein

Een stem op de PvdA is een stem voor een sociaal en eerlijk Alphen aan den Rijn

Nederland is een rijk land, maar de verschillen tussen arm en rijk worden wel steeds groter. Voor de PvdA is dat onaanvaardbaar.

“Schulden en armoede staan volwaardig meedoen in de samenleving in de weg. Kinderen die opgroeien in armoede staan meteen op achterstand. Armoede tast je gevoel van vrijheid en bestaanszekerheid aan. Juist die verworvenheden zijn het fundament van onze samenleving, waarin iedereen een gelijke kans heeft”, aldus de Alphense afdeling van de PvdA.

De gemeente heeft een actieve taak om waar nodig mensen te helpen om het dagelijks leven makkelijker en een betere toekomst mogelijk te maken. Dit kan volgens de PvdA gerealiseerd worden door schuldhulp op maat, ondersteuning in het dagelijks leven en extra hulp om aan een baan te komen. Op deze manier kan er een perspectief op beter leven gegeven worden.

Voorkomen van problemen

Voorkomen is beter dan genezen, stelt de PvdA in zijn plannen voor een beter Alphen. "Daarom moet meer gebruikgemaakt worden van vroeg-signalering op het gebied van armoede en schulden. Dit kan gerealiseerd worden door een goede samenwerking met instanties én de inwoners zelf. Denk aan tijdige financiële coaching vanuit de gemeente als je tijdelijk krap bij kas zit en niet verder in de problemen wilt raken. Maar ook is het een verantwoordelijkheid voor onder andere verhuurders en energieleveranciers om betalingsachterstanden vroeg te melden bij de gemeente, zodat de juiste hulp ingezet kan worden."

Geen kind blijft achter

Kinderen die opgroeien in armoede hebben van meet af aan een slechtere start in het leven. Voor de PvdA is dat onaanvaardbaar en de partij vindt dat ieder kind mee moet kunnen doen en dat ieder kind een eerlijke kans verdient. Daarom stelt de PvdA het volgende voor: kinderen die in armoede opgroeien krijgen een gratis lidmaatschap bij de sportvereniging, de bibliotheek en culturele instellingen als de muziek- of toneelschool. "Daarvoor werken we nauw samen met het jeugdsport- en het cultuurfonds. De gemeente helpt waar nodig. We nemen de belemmeringen weg voor kinderen die in armoede opgroeien om aan alle schoolactiviteiten mee te doen of die extra hulp nodig hebben in de vorm van huiswerkbegeleiding."

Lees hier meer over de plannen van de Partij van de Arbeid Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.