Nienke de Groot
Advertorial Muziek

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Deze band van doorgewinterde sessiemuzikanten overtreft zelfs de meest cynische fanaten van de legendarische groep. Zo schreef een muziekcriticus in de Volkskrant: “The Royal Dutch Scam brengt de muziek van Steely Dan tot leven op een manier die je kippenvel bezorgt. Een eerbetoon dat de grenzen van het genre overstijgt.” 

De muziek van Steely Dan, die in de jaren zeventig furore maakte met hits als 'Rikki don't lose that number', 'Reelin in the years', en 'Hey Nineteen', blijft tot op de dag van vandaag een onuitwisbare indruk achterlaten. Vorig jaar maart traden ze op met een tribute aan Sting, waarna een bezoeker liet weten: The Royal Dutch Scam had een nog groter publiek verdiend dan er was. De voorstelling was super goed!" 

Met de toevoeging van muzikant en tv-persoonlijkheid Mike Boddé aan boord, heeft The Royal Dutch Scam een meesterlijke partner gevonden om het theaterpubliek mee te nemen op een bijzondere reis. In 'Niets is wat het lijkt' wordt het publiek ondergedompeld in een intrigerende verkenningstocht langs de nummers die Donald Fagen en Walter Becker hebben voortgebracht. Wat schuilt er achter de gelaagde teksten? Hoe is deze muziek tot stand gekomen? 

De voorstelling belooft een onvergetelijke ontdekkingsreis te worden, doordrenkt met zwarte humor, literaire verwijzingen, rock-'n-roll, sciencefiction, jazz en een overvloed aan hilarische anekdotes.  

Meer informatie  

Mike Boddé & The Royal Dutch Scam is op zaterdag 15 juni 2024 om 20:15 uur te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.castellum.nl of bij de kaartverkoopbalie (di t/m za: 12:00 - 14:00 uur). 

Info en kaarten


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.