Monuta
Advertorial Overige

Een uitzonderlijk jaar waarin een persoonlijk afscheid gelukkig nog mogelijk was

Voor iedereen was het jaar 2020 een uitzonderlijk jaar. Monuta Alphen aan den Rijn blikt terug op het jaar waarin ook de uitvaartbranche voor veel uitdagingen kwam te staan. “Ondanks de beperkende maatregelen is het toch steeds weer mogelijk geweest te zorgen voor een persoonlijk afscheid.”

Sinds maart dit jaar staat de wereld op z’n kop. Alles wat normaal was is nu niet mogelijk. Je naasten nabij zijn, met de hele familie kerst vieren, het bijwonen van de kerstdiensten in een volle kerk, saamhorigheid voelen en ondergaan. Het worden geheel andere feestdagen. Samen zijn in klein gezelschap, of zelfs alleen zijn, dit jaar is alles anders.

“Veel mensen hebben dierbaren verloren aan het coronavirus, zijn zelf getroffen door dit virus, kampen zelf met de gevolgen hiervan of maken zich zorgen om naasten”, zegt Yvonne van Lingen van Monuta Alphen aan den Rijn. “Ook mijn werk als uitvaartverzorger is zo anders dan ik zou willen. Maar ondanks de beperkende maatregelen is het toch steeds weer mogelijk geweest te zorgen voor een persoonlijk afscheid. Het geringe aantal aanwezigen zorgde voor een warme en intieme sfeer die veel families als prettig en waardevol hebben ervaren. Door middel van een livestream konden toch velen meeleven met de families.”

Als gevolg van de huidige maatregelen zijn er behoorlijk wat mensen die zich eenzaam voelen of in een sociaal isolement terecht zijn gekomen. “Velen hebben afscheid moeten nemen van een dierbare. Laten we daarom dit jaar wat extra aandacht geven aan elkaar. Extra licht en warmte geven aan hen die daar zo naar verlangen. Zo maken we er met elkaar toch het beste van.”

“Laat het licht van Kerstmis een teken zijn van hoop en verwachting. 2021, een nieuw jaar waarin we hopelijk het virus kunnen bestrijden. Een jaar waarin we meer respect en begrip zullen hebben voor elkaar. Een nieuw jaar waarin we weer dankbaar kunnen zijn voor alles wat wel (weer) mogelijk is.”

Monuta Alphen aan den Rijn wenst jou fijne feestdagen vol warmte en genegenheid.


Meer nieuws

Onderwijs vandaag 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.