Monuta
Advertorial Overige

Een uitzonderlijk jaar waarin een persoonlijk afscheid gelukkig nog mogelijk was

Voor iedereen was het jaar 2020 een uitzonderlijk jaar. Monuta Alphen aan den Rijn blikt terug op het jaar waarin ook de uitvaartbranche voor veel uitdagingen kwam te staan. “Ondanks de beperkende maatregelen is het toch steeds weer mogelijk geweest te zorgen voor een persoonlijk afscheid.”

Sinds maart dit jaar staat de wereld op z’n kop. Alles wat normaal was is nu niet mogelijk. Je naasten nabij zijn, met de hele familie kerst vieren, het bijwonen van de kerstdiensten in een volle kerk, saamhorigheid voelen en ondergaan. Het worden geheel andere feestdagen. Samen zijn in klein gezelschap, of zelfs alleen zijn, dit jaar is alles anders.

“Veel mensen hebben dierbaren verloren aan het coronavirus, zijn zelf getroffen door dit virus, kampen zelf met de gevolgen hiervan of maken zich zorgen om naasten”, zegt Yvonne van Lingen van Monuta Alphen aan den Rijn. “Ook mijn werk als uitvaartverzorger is zo anders dan ik zou willen. Maar ondanks de beperkende maatregelen is het toch steeds weer mogelijk geweest te zorgen voor een persoonlijk afscheid. Het geringe aantal aanwezigen zorgde voor een warme en intieme sfeer die veel families als prettig en waardevol hebben ervaren. Door middel van een livestream konden toch velen meeleven met de families.”

Als gevolg van de huidige maatregelen zijn er behoorlijk wat mensen die zich eenzaam voelen of in een sociaal isolement terecht zijn gekomen. “Velen hebben afscheid moeten nemen van een dierbare. Laten we daarom dit jaar wat extra aandacht geven aan elkaar. Extra licht en warmte geven aan hen die daar zo naar verlangen. Zo maken we er met elkaar toch het beste van.”

“Laat het licht van Kerstmis een teken zijn van hoop en verwachting. 2021, een nieuw jaar waarin we hopelijk het virus kunnen bestrijden. Een jaar waarin we meer respect en begrip zullen hebben voor elkaar. Een nieuw jaar waarin we weer dankbaar kunnen zijn voor alles wat wel (weer) mogelijk is.”

Monuta Alphen aan den Rijn wenst jou fijne feestdagen vol warmte en genegenheid.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Dronefotografie gisteren 14:31

Alphen vanuit de lucht: de Treinweg was voorheen een spoor

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de Treinweg, waar voorheen de spoorlijn Uithoorn-Alphen aan den Rijn lag.