Josh Walet
Blog Opinie

Een vrij rustige transfertijd

De overschrijvingsperiode duurde dit jaar eigenlijk heel lang. Vanaf begin maart hadden clubs en spelers, omdat er toch niet meer gevoetbald werd, tot en met 15 juni ruim de tijd om op pad te gaan. Met uitzondering van Alphense Boys zondag gebeurde er echter toch niet al te veel bij de Alphense clubs. 

Bij ARC bleef het vrij rustig. Qua nieuwkomers althans. Maurits Splinter (Zevenhoven), Tom Reijneveld (gestopt, Luca Janszen (buitenland), Amin Ouass (HYS), Robin de Heij (CVC Reeuwijk), Stefan den Horder (Jodan Boys) en Thom Nouwens (Aarlanderveen) zijn er niet meer bij. Daartegenover staat de komst van Arjan Ouwendijk (aanvallende middenvelder) en Lilinho Martins (vleugelspits). Zij komen beiden van Alphense Boys. Verdediger Mike Busse, gekomen van Aarlanderveen, wil kijken of hij op een hoger plan van waarde kan zijn.

Alphia lijkt er bepaald niet sterker op geworden te zijn. Vier waardevolle krachten lieten zich van de ledenlijst schrappen. Het betreft Bryan de Bruin (CVC Reeuwijk), Pascal Hellingerwerf (CVC Reeuwijk), Killian Bouwhuis (Aarlanderveen) en Kelvin Hoogendoorn (Woubrugge). Daar staat slechts de komst tegenover van Dennis Boer (Nieuwkoop), Marwan Fennich (Alphense Boys zaterdag) en Nick Klerks (ARC).

De nieuwe Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg zal tijd nodig hebben om een hecht team te smeden. Er verandert nogal wat bij de zondag hoofdklasser. Vertrokken zijn dus Arjan Ouwendijk en Lilinho Martins (naar ARC), Wessel Meiring en Bas van Zoest (beiden Sportlust’46), Jesse Vink, topscoorder Kees Tol (Go Ahaed Kampen) en Kasper Michel (FC Rijnvogels). De terugkeer van Tim de Rijk na een aantal jaren VVSB is met open armen begroet. Nieuwkomers zijn Noah Barendse (geen club, daarvoor FC Leinden), Chris Hagi (DSO), Ilias Lahti (Argon), Rachad Madi (Argon) en Abbes Rahmoune (Nootdorp). Laatstgenoemde speelde een belangrijke sportieve rol destijds in de beslissende en zo vervelend afgelopen thuiswedstrijd in het team van Haaglandia. Keeper Daniel Futak en Donovan Olivieira werden overgeheveld vanuit het zaterdagteam. Van dat zaterdagteam is heel weinig meer over. Trainer Ronald Martin moet maar zien of er iets van te maken valt, hetgeen niet zal meevallen.

Bij AVV Alphen had de secretaris het niet bar druk. Brian Bor en Steven van der Pijl, beiden vorig seizoen overgekomen uit de jeugd van Alphense Boys, gaan hun geluk beproeven bij Aarlanderveen. Robert Paling en Steven van Klaveren keren na een mislukt seizoen bij Bernardus terug op het oude nest. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:07

Beschonken Oost-Europeaan veroorzaakt overlast

Op vrijdag 10 juli veroorzaakte een beschonken man van Oost-Europese afkomst flink wat overlast in Alphen. Bij de politie kwamen dan ook meerdere meldingen binnen. Toen de man ook nog betrapt werd bij het stelen van een fles wijn, werd hij aangehouden.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.