Josh Walet
Blog Opinie

Een vrij rustige transfertijd

De overschrijvingsperiode duurde dit jaar eigenlijk heel lang. Vanaf begin maart hadden clubs en spelers, omdat er toch niet meer gevoetbald werd, tot en met 15 juni ruim de tijd om op pad te gaan. Met uitzondering van Alphense Boys zondag gebeurde er echter toch niet al te veel bij de Alphense clubs. 

Bij ARC bleef het vrij rustig. Qua nieuwkomers althans. Maurits Splinter (Zevenhoven), Tom Reijneveld (gestopt, Luca Janszen (buitenland), Amin Ouass (HYS), Robin de Heij (CVC Reeuwijk), Stefan den Horder (Jodan Boys) en Thom Nouwens (Aarlanderveen) zijn er niet meer bij. Daartegenover staat de komst van Arjan Ouwendijk (aanvallende middenvelder) en Lilinho Martins (vleugelspits). Zij komen beiden van Alphense Boys. Verdediger Mike Busse, gekomen van Aarlanderveen, wil kijken of hij op een hoger plan van waarde kan zijn.

Alphia lijkt er bepaald niet sterker op geworden te zijn. Vier waardevolle krachten lieten zich van de ledenlijst schrappen. Het betreft Bryan de Bruin (CVC Reeuwijk), Pascal Hellingerwerf (CVC Reeuwijk), Killian Bouwhuis (Aarlanderveen) en Kelvin Hoogendoorn (Woubrugge). Daar staat slechts de komst tegenover van Dennis Boer (Nieuwkoop), Marwan Fennich (Alphense Boys zaterdag) en Nick Klerks (ARC).

De nieuwe Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg zal tijd nodig hebben om een hecht team te smeden. Er verandert nogal wat bij de zondag hoofdklasser. Vertrokken zijn dus Arjan Ouwendijk en Lilinho Martins (naar ARC), Wessel Meiring en Bas van Zoest (beiden Sportlust’46), Jesse Vink, topscoorder Kees Tol (Go Ahaed Kampen) en Kasper Michel (FC Rijnvogels). De terugkeer van Tim de Rijk na een aantal jaren VVSB is met open armen begroet. Nieuwkomers zijn Noah Barendse (geen club, daarvoor FC Leinden), Chris Hagi (DSO), Ilias Lahti (Argon), Rachad Madi (Argon) en Abbes Rahmoune (Nootdorp). Laatstgenoemde speelde een belangrijke sportieve rol destijds in de beslissende en zo vervelend afgelopen thuiswedstrijd in het team van Haaglandia. Keeper Daniel Futak en Donovan Olivieira werden overgeheveld vanuit het zaterdagteam. Van dat zaterdagteam is heel weinig meer over. Trainer Ronald Martin moet maar zien of er iets van te maken valt, hetgeen niet zal meevallen.

Bij AVV Alphen had de secretaris het niet bar druk. Brian Bor en Steven van der Pijl, beiden vorig seizoen overgekomen uit de jeugd van Alphense Boys, gaan hun geluk beproeven bij Aarlanderveen. Robert Paling en Steven van Klaveren keren na een mislukt seizoen bij Bernardus terug op het oude nest. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.