Parkvilla
Advertorial Cultuur

Een weekend theater maken voor iedereen bij Parkvilla

Iets buiten je comfortzone doen maakt gelukkig, zo stellen diverse onderzoekers. Het theaterweekend Scratch van Productiehuis Alphen biedt deze mogelijkheid. Liever een kortere workshop? Dan kun je deelnemen aan de korte theaterworkshops van Parkvilla.

Scratch staat voor het bedenken, maken en brengen van een mooie theatervoorstelling in slechts één weekend. Dit onder leiding van een aantal regisseurs van Productiehuis Alphen. Iedereen kan meedoen, want ervaring met toneelspelen is niet nodig.

Scratch komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’, oftewel met niets beginnen. Van vrijdagavond 28 augustus tot en met zondagochtend wordt er samen een voorstelling ontwikkeld, zonder dat de deelnemers eerder met elkaar gezongen of gemusiceerd hebben. Op zondagmiddag wordt de voorstelling gespeeld voor vrienden, familie en ander publiek. 

Productiehuis Alphen is al jarenlang een begrip in Alphen en omgeving, professionals werken met amateurs om te zorgen dat theaterproducties van niveau worden neergezet. Theaterweekend Scratch is een unieke kans om dit zelf te ervaren.

Korte theaterworkshops

Parkvilla organiseert ook nog korte theaterworkshops. Op 18 augustus kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar aan de slag met grappige toneelscènes met de workshop Van tekst tot theater! onder leiding van  Irene Cournil. En op 20 augustus om 19:00 uur is er een workshop improvisatietheater door docente Annemiek van Engelen. Leuk en leerzaam op de spelvloer, maar zeker ook in het dagelijks leven.

Kijk op www.parkvilla.nl/zomerweken voor meer informatie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.