Eensgezindheid op het Alphen Vitaal Sportdebat

Vorige week vond in de Limeshal het Alphen Vitaal sportdebat plaats. Kandidaten van zeven politieke partijen gingen met elkaar in debat over de vraag hoe de gemeente kan bijdragen om Nederland weer én meer in beweging te krijgen.

Welke rol heeft de sportsector bij het energieker en gezonder maken van Nederland? Moet er in 2026 een Alphense beweegnorm voor kinderen zijn vastgesteld en door de gemeente? Moet sporten voor kinderen gratis worden? En moet over vier jaar het tekort aan gymzalen in Alphen aan den Rijn zijn weggewerkt? Over deze stellingen en de visie van de partijen werd gedebatteerd.

Geen enkele politieke partij is tegen sport en bewegen of tegen een gezond en weerbare samenleving. Toch liet het debat zien dat er ook op dit vlak écht iets te kiezen is op 16 maart.

Uitgedaagd door Jeroen van Gool (CDA), Maurits de Vries (D66), Elise de Veth Braat (VVD), Michel Du Chatinier (Christen Unie), André de Jeu (Nieuw Elan), Nico de Jong Rijn (Gouwe Lokaal) en Gé Kaptein (Groen Links) gingen de lijsttrekkers met elkaar in debat. Hoewel er eensgezindheid was, vooral over het snel realiseren van multifunctionele gymzalen (“Handtekening eronder en morgen beginnen”), waren er ook verschillen.

Het was een debat waarin de politieke partijen het, ondanks onderlinge verschillen, vaker met elkaar eens waren dan dat zij tegenover elkaar kwamen te staan. "Deze eensgezindheid lijkt veel goeds voor de sector te beloven. Het belang van een gezonde leefstijl en voldoende bewegen staat niet ter discussie", aldus Alphen Vitaal.

Een compilatie bekijk je hierboven. Het volledige debat kun je hieronder terugkijken. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.