Alphens EV

Eerst saneren en repareren en daarna nieuwe bestemming

Het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark wordt eindelijk echt opgepakt. De Alphense gemeenteraad heeft besloten dat het Initiatiefvoorstel van het CDA inclusief aanpassingen wordt uitgevoerd. Verwacht wordt dat wethouder Gerard van As in de eerste helft van volgend jaar met een voorstel komt.

Een klankbordgroep vanuit de Alphense gemeenteraad gaat de herbestemming van het Oude Raadhuis vormgeven en begeleiden. Naar verwachting komen de eerste concrete voorstellen in het eerste kwartaal al naar de gemeenteraad. Dat kan omdat er al heel veel noodzakelijke onderzoeken zijn gedaan.

Ondertussen zal de muziekschool elders worden ondergebracht en er kan voorlopig niet worden getrouwd, omdat er asbest verwijderd moet worden. Of de muziekschool in het definitieve plan weer in het Visserpark terugkomt, is nog niet bekend. "We moeten hoe dan ook zorgen voor een fatsoenlijk onderkomen voor de muziekschool", meldt wethouder Van As.

Initiatiefnemer Winfried Ponsioen (CDA) heeft in zijn initiatiefvoorstel een aantal wijzigingen aangebracht op verzoek van het college van burgemeester en wethouders. "Ik heb het voorstel lean & mean gemaakt om het een en ander financieel haalbaar te maken. Vanuit de wethouder is het verzoek gekomen om ook een uitgebreidere variant voor te leggen."

De ambitieuze planning is volgens Ponsioen geen probleem, omdat het juist de verantwoordelijke ambtenaar is die deze heeft gemaakt. Bovendien zijn heel veel noodzakelijk onderzoeken al afgerond. Op de planning staat nu eerst het verwijderen van asbest en het vervangen van de verwarmingsketels. Dit zal ongeveer een jaar duren. In de tussentijd worden de plannen gemaakt en wordt gezocht naar nieuwe gebruikers.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.