Eerste Archeologiedagen trekken veel bezoekers

Kinderen, maar zeker ook volwassenen, konden zich dit weekend verdiepen in de wereld van de archeologie. Honderden mensen grepen deze kans aan om eens een kijkje te nemen in dit interessante vakgebied.

De bezoekers van de Archeologiedagen in het Archeon voelen zich voor even echte archeologen. Op het terrein voor het Archeologiehuis zijn originele scherven uit Romeinse tijd en middeleeuwen te vinden. Maar ook replica’s van oude munten. Binnen een uur was alles opgegraven en kon er een nieuwe voorraad verstopt worden. De opgravingsplek zorgt er voor dat kinderen nieuwsgierig worden naar geschiedenis.

De archeologiedagen waren zo'n succes, dat de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht een jaarlijks vervolg zeker de moeite waard vinden. Ze hebben deze archeologiedagen als proef opgezet en het resultaat is zeer positief.

Scheepvaartmuseum
In de komende tijd krijgen het Archeon en het naastliggende Archeologiehuis er nog een nieuwe attractie bij.  In Alphen opent binnenkort namelijk het Romeinse scheepvaartmuseum. In deze expositie zijn de beroemde schepen uit Zwammerdam te zien. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.