Alphens

Eerste besmetting coronavirus blijkt leerling van Bonifaciusschool

Op maandag 2 maart werd de eerste besmetting van het coronavirus in Alphen vastgesteld. Het blijkt te gaan om een 5-jarig kind van de Rooms-Katholieke Basisschool (RKBS) Bonifacius aan de Paradijslaan in Alphen.

Dit blijkt uit een brief die directeur Renée Thierry naar ouders en verzorgers van de school heeft gestuurd. “Het gezin van deze leerling heeft de voorjaarsvakantie in Noord-Italië doorgebracht. Omdat de leerling al klachten vertoonde, is zij door haar ouders thuisgehouden, net als het andere gezinslid die ook bij ons op school zit”, staat in de brief. “Het gezin verblijft thuis in quarantaine. De leerlingen mogen pas weer naar school als er geen sprake meer is van besmettingsgevaar.”

Andere gezinnen

Er blijkt ook een ander gezin waarvan de kinderen op de Bonifacius zitten afgereisd te zijn naar hetzelfde gebied. “In dit gezin zijn geen klachten geconstateerd die passen bij het coronavirus, maar uit voorzorg blijft het gezin twee weken in thuisquarantaine. Gedurende die periode worden de gezinsleden dagelijks gemonitord door de GGD.”

Er is ook een derde gezin bij betrokken, zij verbleven op hetzelfde vakantieadres. “Dit gezin hoeft niet in quarantaine, maar toch is besloten door school in overleg met ouders ook deze kinderen uit voorzorg veertien dagen thuis te houden.”

Maatregelen

De directeur benadrukt dat de ouders correct en volgens de richtlijnen van het RIVM hebben gehandeld. De basisschool neemt geen extra maatregelen tegen het coronavirus. Dit doen zij op advies van GGD Hollands Midden, die op maandagavond het nieuws naar buiten bracht dat de eerste besmetting van het coronavirus in Alphen is vastgesteld. Wel worden er hygiënemaatregelen genomen: regelmatig wassen van de handen, hoesten en niezen aan de binnenkant van de elleboog, en het gebruik van papieren zakdoekjes.

“Wij hopen dat u uw kind ook regelmatig wijst op deze voorzorgsmaatregelen en papieren zakdoekjes meegeeft. Heeft uw kind gezondheidsklachten (verkoudheidsklachten of koorts) die passen bij het coronavirus en is hij of zij in een risicogebied geweest of in aanraking geweest met iemand bij wie het virus is geconstateerd, wilt u uw kind dan uit voorzorg thuishouden en de school informeren.”

Lees ook: Burgemeester reageert op eerste besmetting coronavirus in Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.