Gemeente Alphen aan den Rijn

Eerste boom klimaatbos geplant door de kinderraad

Op 13 december zijn de werkzaamheden aan het nieuwe klimaatbos langs de N11 begonnen. Donderdag 15 december werd door wethouder Relus Breeuwsma, samen met de kinderraaad, de eerste boom geplant.

Het klimaatbos is één van de projecten die we in de komende jaren aanpakken om onze gemeente verder te vergroenen en in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering”, begint wethouder Relus Breeuwsma. “Het klimaatbos wordt een fijne plek binnen onze gemeente voor alle inwoners, waar straks prachtige bomen gaan groeien.”

Ook voor de kinderraad is het vergroenen van de gemeente Alphen aan den Rijn belangrijk speerpunt. “Veel groen biedt ruimte voor spelen en bewegen, draagt bij aan biodiversiteit (meer planten en dieren, zoals insecten en vlinders) en helpt klimaatverandering tegen te gaan.” Daarom plantten zij 15 december een Ginkgo biloba, een Japanse notenboom, samen met de wethouder.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

klimaatbos boom.jpg

Planning

Het Kreekrugpad wordt vanaf 2 januari afgesloten. Voor de werkzaamheden in december is dit nog niet nodig. Op 28 maart 2023 zullen de werkzaamheden afgerond zijn en in mei 2023 zal een kruidenmengsel worden ingezaaid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.