Gemeente Alphen aan den Rijn

Eerste boom klimaatbos geplant door de kinderraad

Op 13 december zijn de werkzaamheden aan het nieuwe klimaatbos langs de N11 begonnen. Donderdag 15 december werd door wethouder Relus Breeuwsma, samen met de kinderraaad, de eerste boom geplant.

Het klimaatbos is één van de projecten die we in de komende jaren aanpakken om onze gemeente verder te vergroenen en in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering”, begint wethouder Relus Breeuwsma. “Het klimaatbos wordt een fijne plek binnen onze gemeente voor alle inwoners, waar straks prachtige bomen gaan groeien.”

Ook voor de kinderraad is het vergroenen van de gemeente Alphen aan den Rijn belangrijk speerpunt. “Veel groen biedt ruimte voor spelen en bewegen, draagt bij aan biodiversiteit (meer planten en dieren, zoals insecten en vlinders) en helpt klimaatverandering tegen te gaan.” Daarom plantten zij 15 december een Ginkgo biloba, een Japanse notenboom, samen met de wethouder.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

klimaatbos boom.jpg

Planning

Het Kreekrugpad wordt vanaf 2 januari afgesloten. Voor de werkzaamheden in december is dit nog niet nodig. Op 28 maart 2023 zullen de werkzaamheden afgerond zijn en in mei 2023 zal een kruidenmengsel worden ingezaaid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.