Josh Walet

Eerste exemplaar van ‘coronaboek’ overhandigd aan burgemeester Spies

Op donderdagmiddag 23 juli heeft burgemeester Liesbeth Spies het eerste exemplaar uitgereikt gekregen van het fotoboek ‘Alphen aan den Rijn in dagen van Corona’. Zij kreeg het fotoboek uit handen van uitgever/auteur Arie van den Ende.

Tijdens de coronacrisis veranderde het straatbeeld, ook in Alphen aan den Rijn. Dit zag uitgever/auteur Arie van den Ende als aanleiding om een fotoboek uit te brengen over de lege straten in Alphen. In totaal maakte Van den Ende meer dan 1700 foto’s van de verlaten straten in diverse wijken. Deze foto’s maakte hij tijdens de maanden dat de coronamaatregelen van kracht waren en veel mensen thuis bleven.

Uiteindelijk zijn er 200 foto’s geselecteerd voor een fotoboek. “De foto’s geven een beklemmend beeld van de lockdown in de zonovergoten lege straten, pleinen en industrieterreinen. Naarmate de tijd vorderde zien we de mensen reageren op de ingrijpende maatregelen met inventieve oplossingen om in de 1,5 meter economie te leven. Er ontstaat een meer creatieve sfeer na het grimmige begin”, aldus Uitgeverij Betelgeuze over het boek. Burgemeester Spies kreeg op donderdagmiddag het eerste exemplaar van het fotoboek overhandigd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.