Pixabay

Eerste flamingo ei uitgekomen in Avifauna

Deze week is het eerste flamingo ei in Avifauna uitgekomen.

In totaal verwacht Avifauna nog negen andere flamingo kuikens. Er zijn nog negen nesten met allemaal één ei. Een flamigo legt één ei (soms twee) per jaar en de broedtijd duurt ongeveer een maand. Ze broeden de eieren uit op een modderhoop. In Avifauna kun je de flamingo's in de Cuba volière bekijken. In Avifauna heb je drie verschillende soort flamingo's: de rode flamingo, Chileense flamingo en dwergflamingo. Ze leven daar samen met de reigers, ibissen en eenden.

Eerder deze maand werden de jonge ooievaars geringd in het vogelpark. Op deze manier kunnen we meer te weten komen over de vogels. Omdat sommige nesten te hoog waren zijn niet alle ooievaars geringd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:02

ROMEINEN Textiel

Onder een bepantsering draagt elke soldaat een tunica. Oneerbiedig gezegd: een ruimvallende jurk die boven de knie eindigt. Elke burger en elke slaaf draagt ook een tunica. Net als alle vrouwen. De kleurrijke Romeinse tunica’s worden meestal gemaakt van wol en ook wel van linnen.

Politiek vandaag 10:15

Gemeenteraad wil buurtbus in hele gemeente

Vooral de dorpen hebben geen of slecht openbaar vervoer. De reguliere buslijnen van Arriva rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn niet overal. Daarom heeft de raad een initiatiefvoorstel voor het instellen van een buurtbus gemaakt.

Politiek gisteren 18:49

Parkeerbeleid voor hele gemeente is vastgesteld

Het beleid rond het parkeren in de hele gemeente Alphen aan den Rijn is donderdag 24 september door de gemeenteraad gewijzigd. Daarmee is het beleid gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging is de norm die wijzigt van prijsklasse naar oppervlakte.

Cultuur gisteren 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.