Alphense Boys

Eerste gelijkspel van dit seizoen voor Alphense Boys 1

Nog niet eerder dit seizoen speelde Alphense Boys een wedstrijd gelijk en ook de wedstrijd tegen RKAVV had niet in remise hoeven te eindigen. De Boys ‘vergat’ in de eerste helft om afstand te nemen en had ook in de slotminuten nog twee riante mogelijkheden om met drie punten van het veld af te stappen.

Ook de thuisploeg was in de tweede helft een aantal keren dichtbij een extra goal, maar die viel dus niet. En dus moesten de twee ploegen het maar doen met de 2-2. Alphense Boys mocht het zichzelf aanrekenen dat het voor rust zo weinig profijt trok uit de janboel die het – zeker in het eerste half uur – regelmatig was in de verdediging van RKAVV. Ondanks de harde wind écht goed voetbal in die fase niet makkelijk maakte, lukte het de Boys onder aanvoering van de zeer ijverige Cem Sahin, Tarik Zaanani en Bright Ampong herhaaldelijk om door de linies van de thuisploeg heen te voetballen. In de vijfde minuut leverde dat de eerste grote kans op, waarbij uitgerekend deze drie spelers betrokken waren. Het schot van Zaanani verdween nét over.

De openingstreffer viel in de negentiende minuut. Uit een vrije trap van Sahin viel de bal voor de voeten van Kasper Michel, die de 0-1 binnen gleed. In de fase die volgde had de Boys meer afstand moeten nemen. De andermaal ver opgerukte Ampong vond echter keeper Mike ten Kroode op zijn pad en Arjan Ouwendijk scoorde even later wél, maar hij liep net over het randje van buitenspel en dus werd de treffer geannuleerd. In de vierendertigste minuut kon Lilinho Martins net niet bij een – dus iets te scherpe – voorzet van Kees Tol.

Het was niet zo dat de thuisploeg niets terug deed. RKAVV was twee keer gevaarlijk na een corner en keeper Tim van der Linden moest één keer een bal bij de tweede paal oprapen, net voordat die kon worden binnengetikt. Maar iedereen was het erover eens dat een voorsprong voor de Boys in de rust verdiend zou zijn geweest. Echter, in de vijfenveertigste minuut kon Van der Linden een vrije trap van Zakaria Amrani met moeite tegenhouden en in de rebound tekende Burak Huyuk tóch voor de 1-1.

Na de pauze waren de beide ploegen meer aan elkaar gewaagd en kregen ze soms om en om kansen om de leiding te nemen. Alphense Boys ontsnapte aan een achterstand toen Jeremy van Lochem de bal in een leeg doel kon koppen, maar de bal stuitte te hard op zijn hoofd en verdween over de goal. RKAVV, dat zich in de strijd om de tweede periode géén puntverlies kon permitteren, hield grip op de wedstrijd. Maar de Boys scoorde. Bright Ampong stuurde Cem Sahin op avontuur en hij dribbelde in de zestienmeter langs twee tegenstanders, om óók Ten Kroode vervolgens met een leep balletje - buitenkantje linkervoet - te verschalken: 1-2 en nog een minuut of twintig te gaan…

Nadat Amrani met een bijna onmogelijke goal – hij scoorde zo ongeveer vanaf de achterlijn – de 2-2 had gemaakt, kreeg de Boys nog de grootste kansen op de drie punten. Eerst Kees Tol, na een geweldige uittrap van keeper Van der Linden, maar het vizier van de clubtopscorer stond net niet scherp genoeg. En toen de 90 minuten al op de klok stonden, kreeg Arjan Ouwendijk de winnende voor zijn voeten. Half vallend trapte hij van dichtbij hard op het doel, maar ook nu lag Ten Kroode in de weg. Een paar tellen later keerde de goalie met zijn vuisten ook nog de laatste grote kans van deze middag.

Alphense Boys minimaliseerde met het gelijkspel de kansen van RKAVV op de tweede periode en zag de kopgroep van de Hoofdklasse A nog weer wat verder weglopen. Ook de tweede periodetitel, waar in theorie nog wel een kansje op was, is uit het beeld verdwenen. Alleen via de derde periode is er straks nog een kans om komend voorjaar om promotie te mogen voetballen, zoals dit seizoen het plan was.

Uitslagen

Velsen – Hoogeveen 0-0, Be Quick 1887 – VOC 3-0, SJC – Alcides 4-0, JOS Watergraafsmeer – MSC/Amslod 6-0.

Stand

1. Hollandia* 18-37 (37-19)
2. JOS Watergraafsmeer 17-36 (40-22)
3. Hoogeveen (-1) 17-32 (34-24)
4. SJC 18-32 (40-28)
5. RKAVV 19-32 (48-31)
6. Alphense Boys 18-28 (38-27)
7. Leonidas (-1) 17-27 (35-30)
8. Quick’20 18-27 (49-38)
9. Velsen 17-25 (27-26)
10. SDO 18-25 (43-40)
11. HBS 18-25 (26-24)
12. Be Quick 1887 19-24 (31-22)
13. Emmen 18-18 (40-52)
14. MSC/Amslod 18-11 (16-67)
15. VOC 19-11 (25-52)
16. Alcides 19-11 (21-48)

Clubtopscorers

Kees Tol 16x, Cem Sahin 5x, Arjan Ouwendijk 4x, Thijs Hoogenboom 4x, Kasper Michel 3x, Lilinho Martins 2x, Jesse Vink 2x, Bas van Zoest 1x, Joey Lauhouh 1x.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!