Kamers met Aandacht

Eerste ‘Kamer met Aandacht’ in Alphen aan den Rijn een feit

Dankzij een nieuwe inwoner van Alphen aan den Rijn, is een kwetsbare jongen geholpen bij het vinden van een veilige woonplek. Arjan, een recente inwoner van Alphen aan den Rijn en ervaren makelaar, heeft een jongere in nood geholpen door een extra kamer in zijn nieuwe woning aan te bieden via Stichting Kamers met Aandacht.

In de regio zijn al eerder jongeren geplaatst op een Kamer met Aandacht, onder andere in Oude Wetering en Boskoop. Suzan, regiocoördinator bij Kamers met Aandacht, benadrukt het belang van aandacht voor woningdelen in de regio: "Er is gelukkig steeds meer aandacht voor woningdelen, en dat is broodnodig. Er staan nog steeds talloze jongeren in deze regio te wachten op een Kamer met Aandacht." 

De verhuurder Arjan, biedt deze jongere nu een Kamer met Aandacht aan. De jongen woonde voorheen in tijdelijke huisvesting in 'de Jozef', maar is blij dat hij nu in zijn nieuwe woning gezelschap en een warm thuis heeft gevonden. Hij volgt zijn onderwijs in Alphen en heeft hier ook zijn sportactiviteiten, wat nu nog handiger is vanwege zijn nieuwe woonplek. Na hun eerste ontmoeting had Arjan meteen een goed gevoel: "We hebben zelfs al samen een kast voor zijn nieuwe kamer in elkaar gezet. We zullen minstens één keer per week samen eten, gewoon omdat het gezellig is, en als er zaken spelen, kunnen we die meteen bespreken." 

Kamers met Aandacht zoekt kamers voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar die met hun toekomst bezig zijn maar geen sociaal netwerk hebben. Deze jongeren betalen zelf de huur, studeren, lopen stage en / of werken en worden gedurende minimaal de eerste zes maanden ondersteund door een hulpverlener. Als verhuurder word je begeleid door een coördinator, niet alleen bij de start, maar gedurende de hele huurperiode.  

Ben je woonachtig in het gebied en heb je een lege kamer? Ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de zoektocht naar zelfstandigheid voor jongeren. Bezoek www.kamersmetaandacht.nl voor meer informatie en schrijf je in voor de maandelijkse online informatiebijeenkomst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."