Nederlandse Limes samenwerking

Eerste Limes Classic fietstocht op zaterdag 7 september

Zaterdag 7 september organiseert Central Events in samenwerking met zorginstelling Ipse de Bruggen de eerste editie van de Limes Classic. Een fietstocht langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk tussen Zwammerdam en Katwijk. De start en finish is bij Nigrum Pullum in Zwammerdam. Onderweg kunnen deelnemers Romeinse vondsten bekijken bij onder andere Museumpark Archeon, Castellum Bodegraven en archeologisch park Matilo.

Grand Café De Haven
Start en finish is bij Grand Café De Haven op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Hier lag vroeger het Romeinse fort Nigrum Pullum en zijn de beroemde ‘schepen van Zwammerdam’ gevonden. Nu is zorginstelling Ipse de Bruggen er gevestigd. Ipse de Bruggen wil met een jaarlijkse fietstocht de Limes meer onder de aandacht brengen en tegelijkertijd cliënten de kans geven mee te fietsen. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunen dit initiatief met een financiële bijdrage voor de komende drie jaar.

Voor recreanten en wielrenners
De Limes Classic is voor zowel de recreatieve fietser als voor wielrenners. Fietsers kunnen kiezen uit vier afstanden, namelijk: 25 en 45 km voor toerfietsers, e-bikes, handbikes en tandems. Voor wielrenners zijn er routes uitgezet van 70 en 110 km. Op het start- en finishterrein kunnen cliënten van Ipse de Bruggen hun eigen fietsrondje fietsen. Bovendien is het terrein de hele dag in Romeinse sferen en staan er diverse optredens op het programma.

Inschrijven
Deelnemers kunnen vooraf inschrijven op www.limesclassic.nl. Voor 25 en 45 km kost deelname 10 Euro, voor de overige afstanden 15 Euro.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.