Nederlandse Limes samenwerking

Eerste Limes Classic fietstocht op zaterdag 7 september

Zaterdag 7 september organiseert Central Events in samenwerking met zorginstelling Ipse de Bruggen de eerste editie van de Limes Classic. Een fietstocht langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk tussen Zwammerdam en Katwijk. De start en finish is bij Nigrum Pullum in Zwammerdam. Onderweg kunnen deelnemers Romeinse vondsten bekijken bij onder andere Museumpark Archeon, Castellum Bodegraven en archeologisch park Matilo.

Grand Café De Haven
Start en finish is bij Grand Café De Haven op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Hier lag vroeger het Romeinse fort Nigrum Pullum en zijn de beroemde ‘schepen van Zwammerdam’ gevonden. Nu is zorginstelling Ipse de Bruggen er gevestigd. Ipse de Bruggen wil met een jaarlijkse fietstocht de Limes meer onder de aandacht brengen en tegelijkertijd cliënten de kans geven mee te fietsen. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunen dit initiatief met een financiële bijdrage voor de komende drie jaar.

Voor recreanten en wielrenners
De Limes Classic is voor zowel de recreatieve fietser als voor wielrenners. Fietsers kunnen kiezen uit vier afstanden, namelijk: 25 en 45 km voor toerfietsers, e-bikes, handbikes en tandems. Voor wielrenners zijn er routes uitgezet van 70 en 110 km. Op het start- en finishterrein kunnen cliënten van Ipse de Bruggen hun eigen fietsrondje fietsen. Bovendien is het terrein de hele dag in Romeinse sferen en staan er diverse optredens op het programma.

Inschrijven
Deelnemers kunnen vooraf inschrijven op www.limesclassic.nl. Voor 25 en 45 km kost deelname 10 Euro, voor de overige afstanden 15 Euro.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:05

Eerste gedetineerde fietst volgende week naar zijn werk

In augustus is de pilot op de Beperkt Beveiligde Afdeling van start gegaan in Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor re-integratieverlof, mogen ‘buiten de muren’ arbeid verrichten. Volgende week fietst de eerste gedetineerde uit PI Alphen naar zijn werk.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:16

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

Alphens Restaurantweek vandaag 14:29

Nog een week tot de Alphens Restaurantweek

Over precies een week gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Van Italiaanse pizza en Argentijns vlees tot bourgondisch dineren en steengrillen, tijdens de Alphens Restaurantweek kan het allemaal!

Calamiteiten vandaag 13:52

Vermiste man is weer terecht

Sinds woensdagavond 12 augustus wordt een dementerende man vermist vanaf de Zonnedauw in Alphen. Zijn familie hoopt dat hij snel gevonden wordt, omdat hij dringend zijn medicatie nodig heeft.

Wonen en bouwen vandaag 13:17

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.