Pixabay

Eerste paal Klimpark Alphen gaat volgende week de grond in

Op dinsdag 25 februari gaat de eerst paal voor Klimpark Alphen, midden in Park Zegersloot, de grond in. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl (10) zullen bij de ceremonie aanwezig zijn.

Het klimpark komt op de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen aan den Rijn, in de buurt van restaurants Bij Hen en de Schaapskooi. De eerste paal zal op dinsdag 25 februari de grond ingaan. Wethouder Schotanus en kinderwethouder Day zullen hierbij aanwezig zijn.

In april open

In november heeft de gemeente de vergunning voor het realiseren van het klimpark verleend. Het klimpark wordt gebouwd op het terrein van de kinderboerderij. Op dinsdag 25 februari wordt de eerste paal geslagen, waarna hard wordt doorgebouwd om het klimpark voor het seizoen open te hebben. Naar verwachting gaat het klimpark in april 2020 open.

Klimpark Alphen is een initiatief van Vivienne Winkelaar, eigenaresse van Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi en Bij Hen. Klimpark Alphen zal worden geëxploiteerd door Ron Prins als eigenaar van het bedrijf, ook een Alphenaar in hart en nieren.

Een toevoeging voor Alphen

In heel Nederland zijn al klimparken en -bossen te vinden. In de regio Alphen is er echter nog weinig te klimmen. “Het klimpark is echt een toevoeging voor Alphen aan den Rijn en omgeving. Het klimpark is leuk voor jong en oud. Iedereen die langer is dan 1.20 meter is welkom om zich buiten in een groene omgeving uit te leven en zijn/haar grenzen te verleggen met onze ziplines, klimtorens, klimtouwen enzovoorts. Leuk voor kinderen en met het gezin, maar ook voor vriendengroepen, partijtjes, vrijgezellenfeesten, sportverenigingen en gymklassen”, vertelt Ron Prins.

“Vanzelfsprekend is het klimpark veilig en worden klimmers voorzien van alle benodigde en wettelijk verplichte veiligheidsgear en goede instructie. Vooraf is het verplicht om een veiligheidsfilm te kijken. Daarnaast zijn er altijd medewerkers van het klimpark aanwezig”, vertelt Prins enthousiast verder.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.

Advertorial Horeca gisteren 11:24

Laat een dagschotel van De Zaak thuisbezorgen

Sinds vorige week is Grandcafé de Zaak begonnen het met thuisbezorgen van diverse dagschotels en driegangenmenu’s. De sfeer van De Zaak, maar dan thuis!

Coronavirus in Alphen gisteren 08:28

Op zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig

Op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april zijn er op de zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig. Deze kramen mogen op de zaterdagmarkt staan omdat food tot de eerste levensbehoeften hoort.

Coronavirus in Alphen 27 mrt. 2020 21:21

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.