Wonen en bouwen

Eerste paal nieuwe Groene Hart Leerpark geslagen

Op donderdag 1 november heeft wethouder Han de Jager samen met leerlingen Stan Hellema en Indy van de Poll de eerste paal geslagen van het nieuwe gebouw van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn. De nieuwbouw is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuisvesting.

Wethouder Han de Jager memoreerde hoe hij met Wils van Leijden, directeur van het Leerpark, in 2014 door de school liep. Ze waren het erover eens dat het hoog tijd werd dat de nieuwbouw er zou komen. "De restanten van het oude Leerpark zijn 60 jaar oud, vijftien jaar geleden waren er al gesprekken over een nieuwe school. En nu staan we hier dan, trots. Ik gun het de leerlingen en hun docenten. Want wat is er fijner dan lesgeven en krijgen in een mooie nieuwe accommodatie, als hulpmiddel om tot heel goed onderwijs te komen."

Wils van Leijden ging in zijn toespraak ook kort in op de lange aanloop en de noodzaak voor nieuwbouw. Belangrijker dan het gebouw zelf zijn echter de mogelijkheden die het biedt aan leerlingen om hun toekomst vorm te geven. "We leiden jonge mensen op zodat ze in de toekomst volwaardig participeren in de maatschappij." In het gebouw komt ook ruimte voor meer dan alleen vmbo-onderwijs. Het wordt mogelijk om ook op niveau 1 en 2 van het mbo les te krijgen. Van Leijden: "Op het vlak van technisch onderwijs nodigen we ook bedrijven en instellingen uit om samen met ons het onderwijs van de toekomst vorm te geven."

Het nieuwe gebouw van Groene Hart Leerpark wordt volgens de planning in 2020 in gebruik genomen. Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd. De bouw van dit project is eind vorig jaar gestart.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.